eFotbal

Ambice už u mě nejsou takové jako ve dvaceti, kdy jsem se chtěl někam prodat, přiznává Rabušic

Ambice už u mě nejsou takové jako ve dvaceti, kdy jsem se chtěl někam prodat, přiznává Rabušic
Ambice už u mě nejsou takové jako ve dvaceti, kdy jsem se chtěl někam prodat, přiznává RabušicFlashscore
Zkušený exreprezentační forvard Michael Rabušic zatížil konto Pardubic (4:1) dvěma přesnými zásahy. Nepomýšlel ve středu odpoledne i na hattrick?
Reklama
Reklama

"Buďme rádi za dva góly (směje se). Strašně pomohly mně i týmu, samozřejmě bych si přál třetí, ale trefili se Mikula, kterému to tam teď padá, a Rondič. Důležité jsou tři body, střelci jsou jedno," ubezpečil na stránkách fcslovanliberec.cz "Rambo".

Nebylo mu ale přeci jen líto, že ho Luboš Kozel nenechal na place o něco déle? "Nebyl jsem nijak naštvaný, svoje jsem si splnil. Bylo to celkem náročné utkání, i když jsme hráli proti deseti, navíc jsme měli silnou lavičku. Čekali na šanci další kluci, vrátil se Júsuf, který už je zdravý. Rondič nakonec vše gólem potvrdil, takže to bylo dobré rozhodnutí trenéra," pochválil svého šéfa muž se zkušenostmi z italského i maďarského prostředí.

Na lavičce figurovali Júsuf, Rondič nebo Koscelník, což se zdá být dobrý luxus. "Může se nám to vyplatit ve vyrovnaných zápasech, lavička může rozhodovat zápasy, od toho tam hráči jsou. Teď se trefil Rondič, předchozí zápasy jsem nastupoval z lavičky já. Trenér sestavu točí podle soupeře, jde o to zůstat hladový, nebýt nějak uražený a nechat na hřišti úplně všechno, i když jdu do hry jako střídající hráč," objasnil v interview pro klubový web dvaatřicetiletý forvard.

Aktuálně je podještědská družina v tabulce sedmá se stejným bodovým ziskem jako šestá Boleslav. Skupina o titul je tak určitě ve hře. "Počítám s tím, že se bude rozhodovat až v posledním kole. Můžete prohrát poslední zápas, někdo vyhraje a vystřelí se tam. Základ je se trhnout od spodní skupiny, kde nikdo být nechce. Myslíme ale na šestku," přidal Rabušic, který je k tomuto datu na pěti brankách v sezoně.

Jaké cíle si dává pro zbytek ročníku? "Cíl nemám. Myslím, že jsem měl výborný loňský podzim, pak to trochu opadlo. Je to sinusoida, teď zase nějaké branky napadaly. Ambice ale už u mě nejsou takové jako ve dvaceti, kdy jsem se chtěl někam prodat. Koukám spíš na Liberec a snažím se trochu vychovávat a hlídat mladé kluky, to mě baví. Když jsou výsledky a pohoda v kabině, vše jde líp," uzavřel na fcslovanliberec.cz vyrovnaný kolega Frýdka, Štetiny či Gebre Selassieho, jehož mužstvo neodešlo poraženo již pětkrát v řadě a za pár dní přivítá na stadionu U Nisy první Slavii.

Polští rozhodčí budou řídit i utkání Plzeň - Slavia v neděli 3. dubna! Přejí si to slávisté i viktoriáni

Zdroj: fcslovanliberec.cz