eFotbal

Ancelotti: Vážím si každé šance, která se doposud naskytla. Dodnes chovám ke všem těm klubům respekt

Ancelotti: Vážím si každé šance, která se doposud naskytla. Dodnes chovám ke všem těm klubům respekt
Ancelotti: Vážím si každé šance, která se doposud naskytla. Dodnes chovám ke všem těm klubům respektFlashscore
Ve svých čtyřiašedesáti letech se již může ohlížet, přesto ještě ani zdaleka nekončí. Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů se blíží ke třem desetiletím v trenérské branži a dařilo se mu i dříve v roli hráče. Italský stratég Carlo Ancelotti zřejmě v létě přijme další výzvu, brazilský národní výběr, ale dokud není jeho mise na San Bernabéu uzavřená, směřuje myšlenky k aktuální sezóně.
Reklama
Reklama

Ancelotti je pro mnohé jedním z nejlepších trenérů historie tohoto sportu a jeho životopis mluví za vše. Tituly dokázal získat ve Španělsku s Realem Madrid, v Itálii s AC Milán, v Anglii s Chelsea, v Německu s Bayernem Mnichov a ve Francii s Paris Saint-Germain.

Při otázce, které z těchto míst mu k srdci přirostlo nejvíce, se snažil být neutrální, ale nakonec zmínil dva kluby, ke kterým chová o něco větší náklonnost. „Vážím si každé šance, které se doposud naskytla. Dodnes chovám ke všem těm klubům respekt. Nechci žádný znevažovat tím, že bych jej začal hodnotit a vytvářet nějaký žebříček,“ nechal se slyšet italský trenér v rozhovoru pro Football Espaňa.

PŘEKVAPIVÝ OFENZIVNÍ TAH REALU? ICARDIHO AGENT SE POCHLUBIL DIALOGEM S LÍDREM LALIGY

Ancelotti se rád myšlenkami vrací k Milánu, kde strávil i podstatnou část své hráčské kariéry. Právě na této adrese se mu s Rossoneri dařilo v i jako trenérovi a na San Siru zanechal nesmazatelnou stopu, na kterou rádi vzpomínají s odstupem času i fanoušci.

 „Chovám velkou náklonnost k Milánu, protože jsem tam prožil něco speciálního. Byl jsem tam dlouhou dobu i hráčem a cítil jsem se jako Miláňan. Vždycky ale rád vzpomínám i na Reggianu, kde jsem začal svou trenérskou cestu. Ale je tu i Real Madrid, který je prostě největším klubem na světě. Každé to místo mělo něco do sebe,“ dodal Ancelotti.

Jeho odkaz rezonuje také mezi fanoušky Bílého baletu. Vždyť na San Bernabéu vyhrál hned dvakrát Ligu mistrů, pochlubit se může i mistrovským titulem v La Lize a dvěma trofejemi z poháru Copa del Rey.

Foto: Real Madrid CF