eFotbal

Ani Petržela, ani Kadlec. V nejmenším ligovém městě si slízl smetanu nenápadný týmový motor Havlík

Ani Petržela, ani Kadlec. V nejmenším ligovém městě si slízl smetanu nenápadný týmový motor Havlík
Ani Petržela, ani Kadlec. V nejmenším ligovém městě si slízl smetanu nenápadný týmový motor HavlíkFlashscore
V Uherském Hradišti se po dvouleté pauze vrátili k vyhodnocování sportovního roku 2022. Rok, který byl díky ovládnutí MOL Cupu a následné účasti v základní skupině Evropské konferenční ligy nejúspěšnější v historii klubu, si připomenuly více než tři stovky hráčů všech věkových kategorií.
Reklama
Reklama

Hráčem roku se stal sedmadvacetiletý záložník s mládežnickou minulostí v nedaleké Hanácké Slavii Kroměříž Marek Havlík, jenž už v barvách Slovácka nakoukl do jedenácté prvoligové sezony v řadě.

V minulém soutěžním ročníku 2021/2022 absolvoval svěřenec kouče Martina Svědíka 34 ligových soubojů z celkových pětatřiceti možných a na zmíněném triumfu v domácím poháru se podílel všemi pěti účastmi.

Dlouholetá opora Slovácka předčila i na první pohled známější tváře a la Michal Kadlec či Milan Petržela, který je klubovou legendou a hráč s nejvíce nasbíranými starty v historii FORTUNA:LIGY.

Pokud bude Havlík věrný nejmenšímu ligovému městu České republiky i v dalších letech, je možné, že je v jeho áčku oslaví i dvacet let. Dvacítku ostatně nosí uznávaný středopolař na zádech.

Pokud jde o další oceněné, v béčku byl za své výkony vyzdvižen Marek Kudela a nejlepší ženskou fotbalistkou byla vyhlášena Lucie Jelínková.

Ocenění:

U18: Lkáš Králík, Filip Marek, Tomáš KrejčíU19: Štěpán Břečka, Robert Severa, Alex UrbanB-tým: Martin KudelaA-tým: Marek Havlík

Čtyři tváře, které už nemají Slavii co dát a úřadující vicemistr z Vršovic by šlapal i bez jejich přičinění?