eFotbal

Arabský poloostrov se připravuje uzurpovat další slavné jméno. Do hledáčku saúdskoarabské reprezentace padl Mancini

Arabský poloostrov se připravuje uzurpovat další slavné jméno. Do hledáčku saúdskoarabské reprezentace padl Mancini
Arabský poloostrov se připravuje uzurpovat další slavné jméno. Do hledáčku saúdskoarabské reprezentace padl ManciniFlashscore
Ještě donedávna hlavní trenér italského národního týmu, Roberto Mancini, dostal dle informací anglického deníku The Sun lukrativní nabídku z Arabského poloostrova. Mancinimu měla být nabídnuta tříletá smlouva na pozici hlavního kouče saúdskoarabské reprezentace.
Reklama
Reklama

Odliv velkých fotbalových jmen do Saúdské Arábie se, jak se zdá, nezastaví pouze na klubové úrovni. Velká trenérská persona v podobě Roberta Manciniho by po krátkém půstu opět mohla najít uplatnění. A to přímo u saúdskoarabské reprezentace.

Italský stratég je celosvětově proslulým trenérem. Můžeme zmínit jeho klubové štace v Manchesteru City, Interu Milán či Laziu Řím. V nejživější paměti ho ovšem máme spojeného s italským národním týmem.

Mancini vedl Squadru Azzurru po dobu pěti let. Jeho největším úspěchem na lavičce italské reprezentace je jednoznačně památné vítězství na covidovém EURU 2020, kde Italové dokázali zdolat na penalty Angličany. Mancini se rovněž s italským výběrem dvakrát dostal mezi poslední čtyřku Ligy národů.

Není tomu ovšem ani polovina měsíce, co osmapadesátiletý trenér ze své pozice rezignoval. Jeho místo poté zaujal bývalý trenér Neapole, Luciano Spalletti.

Pozice hlavního trenéra saúdskoarabského výběru může pro Manciniho představovat finanční i sportovní výzvu. Dle deníku The Sun měla Italovi na stole přistát tříletá smlouva na 77 milionů liber. S reprezentanty Saúdské Arábie by si tak mohl zahrát jak Asijský pohár, tak Mistrovství světa, kam se Saúdové kvalifikovali dvakrát v řadě.

Reprezentaci Saúdské Arábie nyní dočasně trénuje Saad Al-Shehri, který se kormidla ujal po propuštěném Hervem Renardovi.