eFotbal

Arabský svět touží po pořádání MS. V kandidatuře chce kometa posledního šampionátu nahradit Ukrajinu

Arabský svět touží po pořádání MS. V kandidatuře chce kometa posledního šampionátu nahradit Ukrajinu
Arabský svět touží po pořádání MS. V kandidatuře chce kometa posledního šampionátu nahradit UkrajinuFlashscore
Arabský svět by se rád podílel na konání mistrovství světa 2030. Dokazuje to kandidatura Maroka, které chce svátek fotbalu pořádat spolu s Portugalskem a Španělskem. Ze hry má být Ukrajina.
Reklama
Reklama

V rámci mezikontinentální nabídky tedy chtějí tři sousedící země v severní Africe a Evropě hostit MS 2030, které už se bude hrát v novém formátu na 104 utkání.

Maroko, které skončilo čtvrté na posledním MS, v úterý oficiálně oznámilo, že spojuje síly se Španělskem a Portugalskem.

Touhu spolupořádat světový šampionát měla i Ukrajina, nicméně ta si to měla na podzim rozmyslet, jelikož válka s Ruskem bude mít dle všeho dlouhého trvání.  

Příležitosti se tak chopilo Maroko, které prostřednictvím krále Mohammeda VI. oznámilo: „Tato společná nabídka, která nemá v historii fotbalu obdoby, spojí Afriku a Evropu, severní a jižní Středomoří a africký, arabský a evropsko-středomořský svět.“

Maroko bylo blízko k pořádání mistrovství světa už v roce 2010, ale tehdy prohrálo s Jihoafrickou republikou.

Kromě tohoto trojspolku si na pořádání MS brousí zuby i podobné uskupení, nicméně na opačném konci světa. Argentina, Paraguay, Chile a Uruguay by rády přivedly MS do Jižní Ameriky.