eFotbal

Arsenal doma vyzrál na Leeds, West Ham kraloval na půdě Norwiche

Arsenal doma vyzrál na Leeds, West Ham kraloval na půdě Norwiche
Arsenal doma vyzrál na Leeds, West Ham kraloval na půdě NorwicheFlashscore
Šestatřicátým kolem pokračuje o víkendu také anglická Premier League. V odpoledním programu byly asi nejpřekvapivější plichta Chelsea s Wolves a prohra Manchesteru United s Brightonem. Ve večerním utkání pak hraje Liverpool doma s Tottenhamem na začátku prbí půle zatím bez branek.
Reklama
Reklama

Ačkoliv byl Southampton po většinu zápasu s Brentgordem aktivnější, nakonec odchází z utkání bez bodu. Hostům se totiž vůbec nedařilo v zakončení. Naopak právě Brentford proměnil v gól prakticky vše, co měl. Klíčová byla zejména 13. a 14. minuta utkání, ve které se domácím povedlo vstřelit dva rychlé góly. Poté zkušeně branili a nakonec dobrému výkonu nasadili sladkou tečku v podobě jistoty třetího gólu v závěru zápasu. Brentford má po dnešku v tabulce 43 bodů a především definitivní záchranu.

O záchranu bojující Burnley po třech vydřených výhrách tvrdě narazilo s Aston Villou. Na domácím hřišti totiž Burnley nezachytilo úvod a už od sedmé minuty prohrávalo gólem Ingse. Po půlhodině hry navíc zvýšil Buendíaa ve druhé půli pak snahu domácích definitivně ukončila a hlavička Watkinse z 52. minuty. Trefa střídajícího Corneta z nastaveného času už pak nemohla na výsledku moc změnit.

Fotbalisté Watfordu přijeli na hřiště Crystal Palace s vědomím, že se pravděpodobně blíží pádu do League One. To se nakonec stalo realitou, protože svěřenci Roye Hodgsona prohráli gólem z penalty, kterou ve 31. minutě proměnil nejlepší střelec Crystal Palace Wilfried Zaha. Hosté navíc dohrávali zápas v oslabení. Ve zbývajících třech kolech tak čekají tým z hrabství Hertfordshire zápasy už jen o čest, protože doprovodí Norwich o patro níž.

Strhující závěr nabídl duel londýnské Chelsea s Wolverhamptonem. Zápas nakonec skončil remízou 2:2, protože hosté srovnali díky gólu Coadyho, takže si odnášejí z utkání zasloužený a vydřený bod. Blues si sice vypracovali dvougólový náskok dvěma rychlými gólům Lukakua, ale poté snížil střídající Trincao. Wolverhampton se gólu herně zvedl a aktivně si šel pro vyrovnání, kterého se nakonec dočkal.

Totální zmar a zoufalství předvedli fotbalisté Manchesteru United v Brightonu. Ten totiž slavný Manchester United na svém stadionu vyklepl vysoko 4:0! Rackové navíc vyhráli doma poprvé v tomto kalendářním roce. Výhra to byla nicméně zcela zasloužená. Domácí byli od začátku lepším týmem a v 15. minutě byli za svou aktivitu odměněni gólem Moisése Caiceda. Stavem 1:0 první poločas i skončil. Hned začátkem druhé pětačtyřicetiminutovky přidal druhý gól Cucurellu. V 57. minutě pak zvýšil na 3:0 Pascal Groß a strašidelnou patnáctiminutovku fotbalistů z Old Trafford dokonal v 60. minutě Leandro Trossard.

Velmi dobrou podívanou nabídl duel Liverpoolu s londýnským Tottenhamem. Domácí Liverpool byl zejména v prvním poločase mnohem lepším týmem, ale své šance a převahu nedokázal ke své smůle využít. I ve druhém poločase byli The Reds lepším týmem, i když se hra mírně vyrovnala. Překvapivě to však nakonec byli hoté z Londýna, kdo se na Anfield Road dostal do vedení. Vzhledem k tomu, jaké hosté měli štěstí, mohou být nakonec fotbalisté Liverpoolu spokojeni, že jim tam padla alespoň vyrovnávací branka. V boji o titul je to samozřejmě velká ztráta. Liverpool se sice vyšvihl do čela, ale v tabulce má stejný počet bodů jako toho času druhý Manchester City. Ten má ovšem zítřejší zápas s Newcastlem k dobru.

Nedělní program ostrovní nejvyšší soutěže nabídl čtyři utkání a o góly rozhodně nebyla nouze. Arsenal se dostal proti Leedsu do vedení během úvodních deseti minut, kdy se hned dvakrát prosadil Nketiah. Po změně stran se podařilo snížit Llorentemu, ale i tak Gunners náskok uhájili.

Norwich neměl proti West Hamu šanci a Kladiváři se po vyřazení z Evropské ligy soustředili na domácí soutěž. V první půli se prosadili Benrahma a Antonio, ve druhé pak Lanzini z penalty. Po závěrečném hvizdu byl stav skóre 0:4. Leicester neuhájil půdu před nájezdem Evertonu. Na trefu Mykolenka ještě reagoval Daka, ale Holgate nakonec obstaral tři body pro hosty.

Citizens využili sobotního zaváhání Liverpoolu a na Etihad Stadium nepustili Newcastle ke slovu. V první půli poslali domácí do vedení Sterling a Laporte, po změně stran pak přesné zásahy slavili Rodri, Foden a opět Sterling.

Premier League, 36. kolo:

Brentford - Southampton 3:0 (2:0)Branky: 13. Jansson, 14. Wissa, 79. Ajer.

Burnley - Aston Villa 1:3 (0:2)Branky: 90+1. Cornet – 7. Ings, 32. Buendía, 52. Watkins.

Crystal Palace - Watford 1:0 (1:0)Branka: 31. Zaha z pen.

Chelsea - Wolverhampton 2:2 (0:0)Branky: 56. a 58. Lukaku (první z pen.) – 79. Trincão, 90+7. Coady.

Brighton -Manchester United 4:0 (1:0)Branky: 15. Caicedo, 49. Cucurella, 57. Groß, 60. Trossard.

Liverpool - Tottenham 1:1 (0:0)Branky: 74. Díaz – 56. Son Hung-min.

Arsenal - Leeds 2:1 (2:0)Branky: 5. a 10. Nketiah - 66. Llorente

Leicester - Everton 1:2 (1:2)Branky: 11. Daka - 6. Mykolenko, 30. Holgate

Norwich - West Ham 0:4 (0:3)Branky: 12- a 45+3. Benrahma, 30. Antonio, 65. z penalty Lanzini

Manchester City - Newcastle 5:0 (2:0)Branky: 19. a 90+3. Sterling, 38. Laporte, 61. Rodri, 90+1. Foden