eFotbal

Arsenal neúprosně cílí na Jižní Ameriku. Nyní dokonce vykradl slovutný Real

Arsenal neúprosně cílí na Jižní Ameriku. Nyní dokonce vykradl slovutný Real
Arsenal neúprosně cílí na Jižní Ameriku. Nyní dokonce vykradl slovutný RealFlashscore
Skauting, to je pro velké kluby alfa a omega. Největší týmy na světě mají v oddělení hledání nových hráčů desítky zaměstnanců. Ti, když se do hráče trefí, vydělají klubu ohromné peníze. Proto jsou tak důležití. A proto Arsenal touží po dominanci v Jižní Americe. Nově má pomoct hvězda skautingu z Realu Madrid.
Reklama
Reklama

Jde o Paula Xaviera, který se bude z hlavního města Španělska bude stěhovat do anglické metropole. 

Xavier byl jako jihoamerický skaut v Realu Madrid vysoce hodnocenou osobností a Los Blancos během jeho působení v klubu získali několik velkých posil z tohoto regionu. Namátkou Vinicius Junior, Rodrygo a Endrick podepsali smlouvy přímo z brazilských klubů.

Nyní se ukázalo, že Arsenal ho přesvědčil, aby změnil působiště a okamžitě nastoupil, přičemž velkou roli prý v tomto významném kroku sehrál technický ředitel Edu Gaspar.

Xavier před svým příchodem do Madridu pracoval v letech 2015 až 2017 s Eduem v rámci Brazilské fotbalové federace. Zafungovaly tak kontakty i známosti.

Xavier bude v Jižní Americe pracovat spolu s dalšími dvěma skauty Arsenalu. Tak významný přírůstek v tomto regionu by mohl naznačovat, že se v něm klub chystá mnohem více nakupovat.

Nečekaný únik do MLS! O Forsberga se zajímal Arsenal i Liverpool, teď podepsal klubu z New Yorku

Arsenal v posledních letech podepsal z brazilských týmů Gabriela Martinelliho a Marquinhose a ve svých řadách má také brazilské reprezentanty Gabriela Jesuse a Gabriela Magalhaese.

Jihoamerický trh je však v posledních letech pro Arsenal zřídkakdy využívaným, dává tak smysl, že Gunners cítili mezeru, kterou chtěli vyplnit.

Ještě bez Xaviera podnikl Arsenal první kroky a před lednovým přestupovým obdobím je spojován s přestupy několika jihoamerických talentů, včetně záložníka Andrého z Fluminense a Pabla Maii ze Sao Paula.

Vzhledem k tomu, že lednový přestupový rozpočet Arsenalu je omezený, mohly by být výhodné podpisy s vysokým potenciálem z Jižní Ameriky klíčové a Arsenal má nyní k dispozici jednoho z nejlepších skautů v regionu.

Co to znamená pro Real Madrid? Komplikaci. Xavierův odchod je druhým důležitým odchodem z oddělení skautingu v průběhu posledních měsíců. Gonzalo Novillo, další vynikající skaut, se nedávno rozhodl přidat k Realu Betis.

Müller upevňuje status legendy. V Bayernu podepisuje další smlouvu, úleva i pro Kanea