eFotbal

Arsenal se zapisoval do historie Premier League. V jednom ohledu ale zklamal

Arsenal se zapisoval do historie Premier League. V jednom ohledu ale zklamal
Arsenal se zapisoval do historie Premier League. V jednom ohledu ale zklamalFlashscore
Arsenal se po výhře nad Sheffieldem United hned dvakrát zapsal do historie Premier League. Svůj zápis, ovšem značně nelichotivý, mají také The Blades. V jednom ohledu ale byla pondělní dohrávka zklamáním. Nejvyšší anglická soutěž totiž mohla zažít kolo naprosto nevídané.
Reklama
Reklama

Gunners se stali prvním týmem v historii Premier League, který vstřelil minimálně pět branek ve třech po sobě jdoucích venkovních zápasech. O pět branek přitom vedl už ve 39. minutě, což je taktéž nový venkovní rekord.

Londýnský velkoklub si vytvořil i jedno týmové maximum. Vůbec poprvé v klubové historii vedl ligový duel o pět branek už po prvním poločasu.

Svůj zápis, nicméně značně nelichotivý, mají za sebou také The Blades. Sheffield jako první tým v historii čtyř nejvyšších soutěží inkasoval minimálně pět branek ve čtyřech po sobě jdoucích domácích duelech. Zároveň je prvním celkem, který prohrál tři domácí zápasy v řadě pětigólovým a vyšším rozdílem.

ŠANCE TAM BYLY, ROZHODLY MALIČKOSTI, ŘEKL PO DERBY TEN HAG. MĚLA SE KOPAT PENALTA?

V jednom ohledu ale pondělní dohrávka zklamala. Nejvyšší anglická soutěž totiž měla nakročeno k naprosto nevídanému kolu. Ve všech dosavadních devíti duelech před pondělním zápasem na Bramall Lane totiž byla k vidění branka po osmdesáté minutě utkání.

V závěrečných minutách se trefilo hned dvanáct hráčů, z toho šest až v nastavení druhé půle (Souček, Traoré, Haaland, Livramento, Alvárez a Núňez). Jenže na půdě Sheffieldu United padla poslední branka krátce před hodinou hry.

Rekordní počin zmařil domácí gólman Ivo Grbič, jenž v 82. minutě vychytal střídajícího Gabriela Jesuse. Naprosto nevídaný zápis do historie se tak nekonal. A je otázkou, zda se tak ještě někdy vůbec stane.

Zdroj: Premier League