eFotbal

Arsenal si v Premier League pořádně zastřílel a ukončil čekání na vítězství

Arsenal si v Premier League pořádně zastřílel a ukončil čekání na vítězství
Arsenal si v Premier League pořádně zastřílel a ukončil čekání na vítězstvíFlashscore
Bídným výsledkům je konec. Arsenal v sobotním utkání 21. kola anglické Premier League doma deklasoval v londýnském derby 5:0 Crystal Palace. "Kanonýři" vyhráli v nejvyšší soutěži po třech zápasech a posunuli se na průběžné třetí místo o skóre před Aston Villu.
Reklama
Reklama

Svěřenci Mikela Artety se prosadili již v 11. minutě, kdy centr z rohového kopu v podání Declana Rice přetavil ve vedoucí trefu stoper Gabriel. Další zajímavá příležitost se pro domácí naskytla rovněž po rozehrávce od praporku. Tentokrát se míč odrazil od zad hostujícího Jeffersona Lermy, gólman Henderson však výborně zasáhnul a další změnu skóre nepřipustil. Crystal Palace se k první nebezpečnější střele dostalo až po půlhodině hry, kdy špatnou rozehrávku Davida Rayi zachytil na hranici velkého vápna Lerma. S přízemním projektilem letícím na bližší tyč si španělský brankář zkušeně poradil. Arsenal udeřil prakticky hned nato, když si po další hlavičce Gabriela srazil míč do vlastní sítě gólman Henderson.

Třetí branku přidali Kanonýři v 59. minutě, kdy rychlý brejk bravurně sehráli Gabriel Jesus s Leandrem Trossardem. Druhý jmenovaný na hranici ofsajdu převzal balon, elegantní fintou se zbavil obránce a razantním projektilem překonal bezmocného Hendersona. Čestný úspěch mohl z přímého volného kopu zařídit Eberechi Eze, který přes zeď poslal pokus směřující pod břevno. Brankář Raya nicméně vytáhl důležitý zákrok a svůj tým podržel. V úplném závěru zápasu se ještě dvakrát prosadil Gabriel Martinelli, a zpečetil tak dominantní výkon Arsenalu.

"Standardní situace hodně trénujeme, je to naše velká zbraň. Máme na to v týmu i vhodné typy hráčů, což jsme dnes potvrdili," radoval se po utkání brazilský obránce Gabriel. Nadšený byl i dvougólový střelec Martinelli. "Přesně takovou výhru jsme potřebovali. Nejen že jsme nastříleli pět gólů, ale také jsme udrželi čisté konto," podotkl.

Dokonce po sedmi zápasech uspěl Brentford, který doma přestřílel 3:2 Nottingham. Na vítězství se podílel gólem i kanonýr Toney, jenž nastoupil poprvé od května a vypršení trestu za sázky. Rozhodující trefu si připsal v 68. minutě útočník Maupay. Brentford se posunul na 14. místo, Nottingham je šestnáctý.

Anglická liga - 21. kolo:Arsenal - Crystal Palace 5:0 (90.+4 a 90.+5 Martinelli, 11. Gabriel, 37. vlastní Henderson, 59. Trossard),Brentford - Nottingham 3:2 (19. Toney, 59. Mee, 68. Maupay - 3. Danilo, 65. Wood).

Tabulka:

Poznámka: Everton přišel o 10 bodů jako trest za porušení finančních pravidel.