eFotbal

Arsenal v závěru urval vítězství nad Manchesterem United, Haaland sestřelil Wolverhampton

Arsenal v závěru urval vítězství nad Manchesterem United, Haaland sestřelil Wolverhampton
Arsenal v závěru urval vítězství nad Manchesterem United, Haaland sestřelil WolverhamptonFlashscore
Fotbalisté Arsenalu porazili ve 21. kole anglické ligy Manchester United 3:2. Zápas rozhodl v poslední minutě svým druhým gólem Eddie Nketiah. "Kanonýři" dál vedou o pět bodů před Manchesterem City, který díky třem brankám Erlinga Haalanda zvítězil nad Wolverhamptonem 3:0. Ve své první sezoně v anglické lize dal vstřelil norský útočník již čtvrtý hattrick a v 19 zápasech dal 25 gólů. Fotbalisté Liverpoolu remizovali s Chelsea 0:0. Trenér domácích "Reds" Jürgen Klopp odkoučoval 1000. soutěžní zápas v kariéře. West Ham v záchranářském souboji porazil Everton 2:0 a opustil sestupové pásmo. Za vítěze odehrál celé utkání obránce Vladimír Coufal, jeho spoluhráč záložník Tomáš Souček naskočil z lavičky v 72. minutě. Newcastle hrál bez branek na stadionu Crystal Palace a posunul se na třetí příčku. Leeds pouze remizoval s Brentfordem 0:0 a čeká na ligovou výhru již šest zápasů.
Reklama
Reklama

Manchester United šel ve šlágru kola do vedení v 17. minutě, Rashford šikovně obehrál Parteyho a střelou zpoza vápna překonal Ramsdalea. Prvnímu týmu tabulky však stačilo na vyrovnání pouze sedm minut, Xhaka centrem našel Nketiaha v malém vápně a odchovanec Arsenalu hlavičkou prostřelil De Geu.

Krátce po začátku druhého dějství dokonali "Kanonýři" obrat, Saka se odhodlal ke střele z velké vzdálenosti a překonal španělského brankáře. Brzo bylo opět vyrovnáno. Rohový kop "Rudých ďáblů" odehráli domácí pouze k Martínezovi a argentinský stoper hlavičkou přeloboval domácího gólmana.

Tři body ale nakonec zůstaly na Emirates Stadium, v 90. minutě se ke střele dostal Ödegaard a jeho pokus usměrnil mezi tři tyče patičkou Nketiah. Arsenal je teprve šestým týmem, jež v polovině sezony získal přes 50 bodů. Oproti druhým obhájcům titulu má zápas k dobru. Manchesteru United je čtvrtý.

Liverpool i Chelsea na stadionu Anfield ukázaly, že se momentálně trápí, a promrzlým fanouškům příliš atraktivní podívanou nenabídly. Gól hostujícího Havertze byl odvolán kvůli ofsajdu, Badiashile zase hlavou nepřekonal liverpoolského brankáře Alissona a jeho protějšek Arrizabalaga vychytal Gakpa. Při debutu za Chelsea se neprosadil ani střídající křídelník Mudryk, i když posila ze Šachtaru Doněck hru oživila.

"Před zápasem jsem dostal hodně zpráv a ne všechny byly pěkné. Myslím, že (bývalý dlouholetý trenér Arsenalu) Arséne Wenger prohrál svůj 1000. zápas 0:6, takže jsem opravdu rád, že se to nestalo i mně," citoval Kloppa klubový web.

"Líbily se mi začátky obou poločasů, ale dobré pasáže musíme mít delší. Dobře jsme bránili, ale lacino odevzdávali míče. V naši situaci je třeba jít krůček po krůčku a dneska jsme jeden malý udělali," přidal pětapadesátiletý německý kouč.

West Ham k prvnímu ligovému vítězství od konce října v Londýně nasměroval dvěma góly Bowen, jenž skóroval ve 34. a 41. minutě. Fotbalisté předposledního Evertonu prohráli šesté z posledních sedmi kol a dostali pod ještě větší tlak svého trenéra Lamparda.

Newcastle protáhl sérii bez ligové porážky na 15 utkání, což je nejdelší šňůra v klubové historii. "Straky" potvrdily, že mají nejlepší obranu soutěže a pošesté po sobě neinkasovaly, ve třech případech ale dosáhly výsledku 0:0.

Southampton doma podlehl Aston Ville 0:1 a zůstal poslední. Duel byl krátce před pauzou přerušen, protože nad stadionem St Mary's létal dron. Rozhodčí po konzultací s oběma kapitány poslal hráče na chvíli do šatny. O triumfu hostů rozhodl v 77. minutě Watkins.

Norský útočník Manchesteru City Haaland se dostal do první gólové šance po dvaceti minutách zápasu, jeho pokus na přední tyč však Sá vyrazil. Do vedení šli "Citizens" na konci prvního poločasu, kdy si na centr De Bruyneho naskočil Haaland a hlavičkou otevřel skóre. V úvodu druhé půle se Haaland prosadil ještě dvakrát. Ve 49. minutě zvýšil z pokutového kopu. O pět minut později po chybě gólmana Sáa vybojoval míč Mahriz, jenž předložil míč Haalandovi, který jej uklidil do odkryté branky. Svým gólový tempem překonal dvaadvacetiletý Nor všechny vítěze zlaté kopačky Premier League v posledních čtyřech sezonách.

Leeds měl proti Brentfordu šance ke skórování ve druhém dějství, ale jak střelu Rodriga v 56. minutě, tak pokus Gnonta o dvanáct minut později brankář Brentfordu Raya vyrazil.

V pondělním zápase o páté místo pak Tottenham dokázal přerušit sérii neúspěchů, když vyraboval gólem Kanea z konce první půle Craven Cottage a po nejtěsnější výhře si z Fulhamu odvezl tři body.

Liverpool - Chelsea 0:0

Bournemouth - Nottingham 1:1 

Branky: 28. Anthony - 83. Surridge.

Leicester - Brighton 2:2

Branky: 38. Albrighton, 63. Barnes - 27. Mitoma, 88. Ferguson.

Southampton - Aston Villa 0:1

Branky: 77. Watkins.

West Ham United - Everton 2:0

Branky: 34. a 41. Bowen.

Crystal Palace - Newcastle 0:0

Leeds - Brentford 0:0

Manchester City - Wolverhampton 3:0Branky: 40., 49. z pen. a 54. Haaland

Arsenal - Manchester United 3:2Branky: 24. a 90. Nketiah, 53. Saka - 17. Rashford, 59. Martínez.

Fulham - Tottenham 0:1Branky: 45. Kane