eFotbal

Arsenal získal obránce Calafioriho, který pomohl Boloni do Ligy mistrů

Arsenal získal obránce Calafioriho, který pomohl Boloni do Ligy mistrů
Arsenal získal obránce Calafioriho, který pomohl Boloni do Ligy mistrůFlashscore
Arsenal dotáhl očekávaný příchod Riccarda Calafioriho (22) z Boloni, které může i s bonusy zaplatit 50 milionů eur. Mladý obránce na Emirates Stadium podepsal pětiletý kontrakt.
Reklama
Reklama

Calafiori má za sebou vydařenou sezonu v Boloni, která se i díky jeho výkonům kvalifikovala do Ligy mistrů. Římský rodák na sebe upozornil také na nedávném mistrovství Evropy, kde za Itálii nastoupil do všech tří skupinových zápasů, v osmifinále se Švýcarskem nehrál kvůli kartám.

Boloňa před rokem za Calafioriho zaplatila Basileji čtyři miliony eur, nyní obdrží více než desetinásobek, základní přestupová částka je 45 milionů eur. To z odchovance AS Řím udělalo nejdražšího italského obránce v historii, na čele pomyslného žebříčku vystřídal Leonarda Bonucciho, který před sedmi lety přestoupil z Juventusu do AC Milán za 42 milionů eur.

Souček si stěžuje: Lidé někdy nevidí a neocení věci, co na trávníku dělám. Roli ve Slavii jsem miloval

"Calafiori je velká osobnost a charakter se specifickými schopnostmi, které nám pomohou v boji o trofeje," pochvaluje si novou posilu Arteta. "Jeho pokrok a vývoj v posledním roce je působivý," dodal manažer londýnského klubu na adresu pětinásobného italského reprezentanta.

Calafiori v Boloni nastupoval pod vedením Thiaga Motty, který nedávno převzal Juventus, a dlouho to vypadalo, že stejným směrem půjde i 22letý obránce, nakonec ho však získal Arsenal. Manažer Mikel Arteta získal flexibilního defenzivního hráče, jenž začínal jako levý obránce, postupně se však usadil na pozici stopera, kde nastupoval v Boloni i reprezentaci.

Urostlý obránce se v minulosti opakovaně neprosadil v mateřském AS Řím, proto se před dvěma lety vydal do Basileje, odkud se po pouhém roce na Apeninský poloostrov vrátil.

Jaroš začal přípravu v Liverpoolu čistým kontem. Snažím se zapůsobit, vzkazuje z USA