eFotbal

AS Řím loupilo na půdě Verony, Juventus přetlačil Lecce, Salernitana se postarala o překvapení kola

AS Řím loupilo na půdě Verony, Juventus přetlačil Lecce, Salernitana se postarala o překvapení kola
AS Řím loupilo na půdě Verony, Juventus přetlačil Lecce, Salernitana se postarala o překvapení kolaFlashscore
Dvanácté kolo italské nejvyšší soutěže odstartovalo v sobotu hned trojlístkem zápasů a k vidění byly hned některé z těžkých vah. Neapol deklasovala pod Vesuvem Sassuolo 4:0, Inter Milán doma rozebral Sampdorii 3:0 a Juventus si veze jednobrankovou výhru z půdy Lecce.
Reklama
Reklama

V představení jednoho muže se zvrhl první zápas 12. kola italské Serie A, když utkání Neapol - Sassuolo ovládl hrotový útočník domácích Victor Osimhen, který po červené kartě oslabené hosty sestřelil třemi brankami. Naopak Juventus se v Lecce trápil až do začátku poslední patnáctiminutovky, kdy se nakonec prosadil Fagioli a zřejmě - minimálně do dalšího zápasu - zachránil pro tentokrát pozici krizovaného kouče Bianconeri Allegriho.

Nerazzurri nepustili na San Siru ke slovu ani svého dalšího soupeře a Sampdorii porazili hladce rozdílem tří branek. Skóre otevřel po dvaceti minutách De Vrij a v závěru první půle náskok pojistil Barella. Po změně stran pak upravil na konečných 3:0 Correa.

Nedělní program odstartovalo měření sil mezi Empoli a Atalantou. Radostnějším týmem byl ten z Bergama, který po trefách Hateboera a Lookmana slavil výhru 2:0.

Salernitana přestřílela Lazio, gólovou smršť odstartoval bývalý hráč římského Lazia Candreva. Prosadil se také Dia A Fazio. Turín vybojoval druhou výhru v řadě, kdy v deseti dokázal porazit Milánské AC 2:1. Za domácí pálil Djidji a Miranchuk. 

Římské AS zavítalo v pondělní dohrávce na půdu Hallas Verony a nakonec si do italské metropole vezlo tři body. Skóre sice za domácí otevřel v první půli Dawidowicz, ale Zaniolo v nastavení první půle srovnal, Volpato a El Shaarawy pak v závěru druhého poločasu obrat dokonali.

Serie A - 12. kolo: 

Neapol - Sassuolo 4:0Branky: 4., 20. a 77. Osimhen, 36. Kvaracchelija 

Lecce - Juventus 0:1Branky: 76. Fagioli

Inter Milán - Sampdoria 3:0 Branky: 21. De Vrij, 44. Barella, 73. Correa

Empoli - Atalanta 0:2 Branky: 32. Hateboer, 59. Lookman

Cremonese - Udinese 0:0

Spezia - Fiorentina 1:2 Branky: 35. Nzola - 14. Milenković, 90. Cabral

Lazio - Salernitana 1:3Branky: 41. Zaccagni - 51. Candreva, 68. Fazio, 76. Dia

Turín - AC Milán Branky: 35. Djidji, 37. Miranchuk - 67. Messias 

Hellas Verona - AS Řím 1:3 Branky: 27. Dawidowicz - 45+1. Zaniolo, 88. Volpato, 90+2. El Shaarawy

Monza - Bologna 1:2 Branky: 57. Petagna z penalty - 60. Ferguson, 73. Orsolini