eFotbal

Asi deset minut mi trvalo, než jsem se rozdýchal, přiznal Vošahlík. První ligu zažil po více než třech letech

Asi deset minut mi trvalo, než jsem se rozdýchal, přiznal Vošahlík. První ligu zažil po více než třech letech
Asi deset minut mi trvalo, než jsem se rozdýchal, přiznal Vošahlík. První ligu zažil po více než třech letechFlashscore
Třiatřicetiletý záložník Jan Vošahlík zažil docela perný víkend. Zatímco v sobotu odehrál kompletních 90 minut za jabloneckou rezervu proti Chlumci nad Cidlinou, v neděli bojoval za áčko ve Fortuna:lize proti Českým Budějovicím.
Reklama
Reklama

V nejvyšší tuzemské soutěži tak nastoupil někdejší hráč Slavie, Příbrami, Prostějova či Teplic se zkušenostmi z kazašského i maďarského prostředí po více než třech letech...

"Nastaly různé věci. V sobotu jsem ještě odehrál celý zápas za béčko. Byly tam různé shody okolností. Hned po zápase mi volal kondiční trenér Skuhravý, jak vypadám a jestli můžu jet. Jel jsem tedy s nimi. Bylo neštěstí, že se v zápase zranil Štěpánek a ta volba padla na mě," uvedl na webu fkjablonec.cz Vošahlík, jenž strávil na place zhruba hodinu.

Návrat mezi elitu si užíval. "Přiznám se, že už cestou sem jsem si vzpomněl na ty léta. Tohle to byl můj každodenní chléb. Bylo to hezké se zase vrátit do ligy. Šel jsem do zápasu vlastně úplně bez rozcvičení. Asi deset minut mi trvalo, než jsem se rozdýchal. Ale pak už to bylo tak nějak v pohodě," vyprávěl na klubových stránkách Vošahlík.

Něco takového by ho přitom ještě před pár hodinami vůbec nenapadlo. "Asi ne. Tři roky, co jsem jí hrál, to už je dlouhá doba, když v tom pak nejste. Moje role v klubu už je jiná. Tak nějak se to prostě všechno teď sešlo, až jsem se vrátil," doplnil Vošahlík, jenž začínal nejprve na kraji obrany a v závěru končil v útoku po boku Jana Silného.

I když se prohrálo, Vošahlíka těší, že šanci v áčku dostávají i mladíci, kteří vzešli z béčka, nad nímž bdí. "Od toho tam vlastně s Jardou Divišem a dalšími staršími kluky jsme. Musíme pomáhat těm mladým klukům dostávat se do velkého a dospělého fotbalu. Myslím si, že to máme nastavené dobře. Nemáme B-tým jen úplně o osmnáctiletých klucích. Když se potřebují na něco zeptat, tak od toho tam jsme. I nás těší, že čtyři kluci, kteří prošli za poslední roky rezervou, jsou v ligovém kádru. Musíme jim pomáhat s tím přechodem z dorostu přes B-tým až do chlapů," uzavřel na fkjablonec.cz někdejší mládežnický reprezentant, jenž je vítězem tuzemského Superpoháru z ročníku 2013/2014.

Venkovní hřiště, kam poslední dobou jezdíme, jsou bohužel katastrofa a snižují kvalitu naší ligy, zlobí se Holeš

Zdroj: fkjablonec.cz