eFotbal

Atlético remizovalo na půdě Villarrealu, Osasuna si zahraje po 17 letech evropské poháry

Atlético remizovalo na půdě Villarrealu, Osasuna si zahraje po 17 letech evropské poháry
Atlético remizovalo na půdě Villarrealu, Osasuna si zahraje po 17 letech evropské poháryFlashscore
Fotbalisté Osasuny si po 17 letech zahrají poháry. Kvalifikaci Evropské konferenční ligy zaručila týmu z Pamplony v závěrečném 38. kole španělské ligy výhra 2:1 nad Gironou, na které se podílel oběma góly chorvatský útočník Ante Budimir.
Reklama
Reklama

Valladolid sestoupil, v záchranářském souboji mezi šesti ohroženými týmy mu nestačila bezbranková remíza s Getafe. Mistrovská Barcelona podlehla Celtě Vigo 1:2. Karim Benzema se rozloučil se čtrnáctiletým angažmá v Realu Madrid gólem z penalty, jeho tým skončil po remíze 1:1 s Bilbaem na druhém místě. Atlético Madrid ztratilo vedení s Villarrealem v závěru a po remíze 2:2 zůstalo třetí. Vítěz Evropské ligy Sevilla podlehla čtvrtému San Sebastianu 1:2.

Osasuna si zajistila sedmou příčku díky povedenému vstupu do druhého dějství, kdy nejdříve v 52. minutě Budimir zakončil individuální akci Barji do prázdné brány a o tři minuty později přidal hlavou druhou branku. Gironě se podařilo v závěru už jen snížit, když se prosadil Brazilec Reinier, který je v týmu na hostování z Realu Madrid.

Valladolid pouze remizoval s Getafe a po roce se tak vrací do druhé nejvyšší soutěže. Až do úplného konce sezony přitom živil naděje, Almeríi se ale v 87. minutě zápasu s již sestupujícím Espaňolem Barcelona podařilo vyrovnat na 3:3. Almeríi bod stačil u udržení mezi elitou.

Celta Vigo si poradila s mistrovskou Barcelonou a vyhnula se tak sestupu. O výhře rozhodl mladý odchovanec Veiga, který nejprve ve 42. minutě otevřel skóre zápasu a v 65. minutě krásným lobem z kraje vápna přehodil Ter Stegena a zvýšil na 2:0. Za hosty už dokázal pouze snížit Fati.

V zápase Betisu s Valencií se domácí loučili s klubovou legendou Joaquínem, který ve 41 letech ukončil kariéru. Španělský záložník odehrál svůj 622. španělský ligový zápas, čímž vyrovnal rekord brankáře Andoniho Zubizarrety. Betis remizoval s Valencií 1:1.

"Bílý balet" potřeboval k jistotě druhého místa zvítězit nad Bilbaem, od 50. minuty ale prohrával, když Sancet dostal dostatek prostoru k doražení vlastní střely. O dvacet minut později kopal Real po úderu loktem do obličeje Militaa penaltu a Benzema ji proměnil střelou doprostřed branky. Francouzský útočník dnes nastoupil ke svému poslednímu a zároveň 439. ligovému zápasu za Real, čímž vyrovnal Fernanda Hierra na šestém místě v počtu odehraných utkání za klub.

Real se stal nakonec i přes remízu vicemistrem, jelikož jeho městský rival Atlético pouze remizoval na hřišti Villarrealu. Po úvodním gólu Jacksona se hostům podařilo zápas otočit, Griezmann dvakrát připravil gól Correovi. Francouzský útočník je s 15 góly a 16 asistencemi nejproduktivnějším hráčem soutěže. O druhé místo ale obral Atlético ve třetí minutě nastavení Pascal.

La Liga - 38. kolo:

Mallorca - Vallecano 3:0 Branky: 51. Muriqi, 71. Copete, 90.+4 Rodríguez A.

Pamplona - Girona 2:1 Branky: 52. a 55. Budimir - 75. Reinier

Real Madrid - Bilbao 1:1 Branky: 72. Benzema z pen. - 49. Sancet

San Sebastian - FC Sevilla 2:1 Branky: 28. Méndez, 73. Cho - 77. Lamela

Villarreal - Atlético Madrid 2:2 Branky: 9. Jackson, 90.+3 Pascual - 18. a 56. Correa

Betis Sevilla - Valencie 1:1 Branky: 1. Pérez - 71. Lopéz

Celta Vigo - FC Barcelona 2:1 Branky: 42. a 65. Veiga

Elche - Cádiz 1:1 Branky: 71. Boye - 10. Escalante

Espaňol Barcelona - Almería 3:3 Branky: 13. Puado, 49. Pierre-Gabriel, 73. Koleosho - 58. a 88. z pen Embarba, 10. Touré

Valladolid - Getafe 0:0