eFotbal

Aubameyang je k dispozici! Čtveřice klubů, které krouží kolem gabonského střelce Arsenalu

Aubameyang je k dispozici! Čtveřice klubů, které krouží kolem gabonského střelce Arsenalu
Aubameyang je k dispozici! Čtveřice klubů, které krouží kolem gabonského střelce ArsenaluFlashscore
Produktivních střelců s prokázanou kvalitou není nikdy dost. A nyní je jeden k dispozici. Pierre-Emerick Aubameyang si po konfliktu s Mikelem Artetou za Arsenal zřejmě už nezahraje. A dnes jej klub oficiálně nabídl k přestupu a sám loví náhradu. V hledáčku má mít Dušana Vlahoviče z Fiorentiny, Dominica Calverta-Lewise z Evertonu nebo Luku Joviče z Realu. Kde ale zakotví Auba? Následující čtyři týmy mají mít podle spekulací zájem.
Reklama
Reklama
Newcastle

Kdyby se dalo brát za slovo anglické novináře, podle jejich spekulací o koho všeho mají v Newcastlu zájem by se brzo na severu Anglie začali fotbalisté hromadit jako horníci v Cimrmannově dole. Transfer Aubameyanga směr St. James Park nicméně smysl dává. PEA umí dávat góly a je prověřený Anglii, Newcastle góly (a body) pro záchranu urychleně potřebuje a má peníze, kterými by mohl saturovat smlouvu gabonského střelce. 

Juventus

Ok, tahle spekulace je poněkud přitažená za vlasy. Ale Juventus má za sebou v posledních letech několik transferů, kdy dal příležitost a vytěžil poslední kapky fotbalovosti z hráčů, kteří jsou již za svým kariérním zenitem. Podle Tutto Sport potřebuje - vzhledem k neproduktivnímu Moratovi a stále příliš mladým Keanovi s Jorgem - Allegri k Dybalovi střelce a Aubameyang by mohl jako záplata na aktuální bolístku útoku Bianconerri fungovat.

Barcelona

Před rokem by šlo ještě o superpřestup, teď jde spíš o to, že Barcelona věří, že by na svoje jméno mohla přilákat stále ještě produktivní hvězdu, která by nemusela být úplně drahá (ve hře je i hostování) a v ideálním případě by byla ochotná i slevit ze svého týdenního platu ve výši překračujících deset milionů korun. Opačným směrem by mohl podle spekulací putovat Coutinho, což by znamenalo další pozitivní škrt pro bilanční knihu Barcy.

Chelsea

Stěhovat se jen v rámci Londýna? Aubameyang by se možná ani stěhovat per se nemusel, jen by si “koupil lítačku na jiné pásmo londýnské hromadné dopravy.” SPekulace o možném znovushledání s Thomasem Tuchelem se kterým se znají z působení v Dortmundu a přesun na Stamford Bridge zesílili po rozepři Tuchela s Lukakem, faktem zároveň zůstáá, že Chelsea je sice třetí, ale góly útočníků tomu moc nepomáhají. Lukaku i Werner jsou z formy a někdo na hrotu, kdo umí dát gól by se Chelsea opravdu hodil.  Není však na druhou stranu příliš pravděpodobné, že by Arsenal chtěl tímto způsobem přímo posílit klub, který považuje za svou přímou konkurenci. 

zdroj: Daily Mirror