eFotbal

Baník lovil ve Švédsku. Do obrany získal bývalého kapitána jednadvacítky Chaluše

Baník lovil ve Švédsku. Do obrany získal bývalého kapitána jednadvacítky Chaluše
Baník lovil ve Švédsku. Do obrany získal bývalého kapitána jednadvacítky ChalušeFlashscore
Někdejší reprezentant do 21 let Matěj Chaluš přestoupil z Malmö do Baníku. Stoper, který v minulé sezoně působil v Liberci, podepsal ve Slezsku smlouvu na tři roky.
Reklama
Reklama

„Nebyli jsme jediní, kdo měl o Matěje zájem. Byly tam i jiné kluby, ale nakonec jsme to dotáhli a Matěj se k nám připojil ještě před odjezdem do Polska. Je to jeden z postů, který jsme chtěli ještě zkvalitnit a Matěj splňuje naše kritéria,“ řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško pro klubový web.

Chaluš v pátek podstoupil zdravotní prohlídku, podepsal všechny dokumenty a měl by stihnout odjet s týmem na soustředění do Opalenice.

Urostlý stoper v minulosti hrál za Liberec, Mladou Boleslav, Příbram, Groningen a Malmö.

V Baníku naopak končí slovenský stoper Filip Blažek. Po ročním působení v Ostravě od klubu dostal svolení k odchodu do nejmenovaného zahraničního celku. Dnes už neodcestoval s mužstvem na soustředění do Polska.

Blažek přišel do Baníku vloni v létě z rodné Skalice. V dresu čtvrtého týmu české nejvyšší soutěže odehrál 21 soutěžních zápasů a vstřelil jeden ligový gól. Před nadcházející sezonou nastoupil i v obou přípravných utkáních Ostravanů. V minulosti působil také v Senici a dánském klubu Bröndby IF.

JAKÁ JE RIGOVA BUDOUCNOST V BANÍKU? PO EURU TO MŮŽE BÝT ZAJÍMAVÉ, PŘIPOUŠTÍ NEJHODNOTNĚJŠÍ HRÁČ OSTRAVSKÉHO CELKU