eFotbal

Baník nevzdává boj o Ewertona, brazilský šikula se připravuje v Ostravě. Pokud zůstane v Česku, chce hrát jen tady, řekl Hapal

Baník nevzdává boj o Ewertona, brazilský šikula se připravuje v Ostravě. Pokud zůstane v Česku, chce hrát jen tady, řekl Hapal
Baník nevzdává boj o Ewertona, brazilský šikula se připravuje v Ostravě. Pokud zůstane v Česku, chce hrát jen tady, řekl HapalFlashscore
Letní příprava napříč ligovými týmy je v plném proudu. Na novou sezonu už se chystá také ostravský Baník, který stále živí naději na to, že nepřijde o nejlepšího hráče uplynulé sezony. Brazilec Ewerton se nadále připravuje v Ostravě a čeká jak dopadnou jednání Slavie se zájemci ze Saúdské Arábie.
Reklama
Reklama

Ewerton v uplynulé sezoně nasázel 12 ligových branek, šest gólů připravil a dotáhl Baník do pohárové Evropy. Po skvělé sezoně se očekávalo, že ostravský celek aktivuje opci na odkup brazilského šikuly, sportovní vedení se ale rozhodlo zariskovat. Slavii namísto jednoho milionu eur nabídlo méně než polovinu a vršovický celek výrazně horší návrh odmítl. 

Do toho podle serveru inFotbal.cz přispěchal s výrazně vyšší nabídkou nejmenovaný saúdskoarabský klub. Jednání se zájemci z blízkého východu se ale táhnou a Ewerton dál zůstává ve Slezsku. „Je to otevřené všemi směry. My samozřejmě zájem máme, ale stejně tak je tu možnost, že odejde za lukrativnějšími podmínkami do zahraničí,“ přiblížil situaci sportovní ředitel ostravského celku Luděk Mikloško. 

SKVĚLÁ ZPRÁVA PRO OSTRAVU I FANOUŠKY. BANÍK SE VRÁTÍ DOMŮ NA BAZALY, VYROSTE TAM MODERNÍ STADION ZA MILIARDU A PŮL

Sedmadvacetiletého brazilce by se nerad vzdal i trenér Pavel Hapal. "Já pořád věřím, že je šance, že u nás bude pokračovat. Chce tu hrát, cítí se tady dobře. Musíme tak věřit, že naši nabídku nikdo nepřebije," prohlásil s nadějí v hlase zkušený trenér. 

Ostravský celek si po dlouhých 14 letech zahraje evropské poháry, před sezonou se tak na přestupovém trh nesoustředil pouze na Ewertona. Už na začátku týdne Baník představil ověřené ligové tváře. Na pravý kraj obrany z Liberce přišel Michala Fukalu, druhou stranu hřiště vyztuží navrátilec ze Slovácka Daniel Holzer a ofenzivu posílil bývalý útočník Bohemians Erik Prekop. 

"Všechny ty kluky jsme měli dopředu vytipované. Teď jsou tady a je to dobře, protože nám zvýší konkurenci prakticky na všech postech. Mají svou kvalitu. Budeme s nimi variabilnější, budeme moci se sestavou více točit, což bude potřeba, protože věřím, že nás čeká více zápasů než v minulé sezoně," řekl v rozhovoru pro klubový web Hapal.

BANÍK VYHRÁL BOJ O PREKOPA PROTI ZÁJEMCŮM Z BELGIE A NIZOZEMSKA, NA BAZALY ZAMÍŘILI I HRÁČI SLOVÁCKA A LIBERCE

Do přípravy naskočil také defenzivní záložník Roan Nogha a z hostování se vrátil útočník Ladislav Almási. "Laco se mi na prvním tréninku líbil, pracoval s velkou chutí. Mluvil jsem s ním, cítí takové určité zklamání z toho, že na hostování moc nehrál. Zpočátku nastupoval, dal gól, ale pak z toho vypadl. Teď se vrátil a vypadá, že je dobře připraven," chválil slovenského útočníka Hapal.

Podle trenéra i sportovního ředitele Baník na přestupovém trhu ještě neřekl poslední slovo. "Ještě máme nějaké tipy na další hráče, které bychom chtěli přivést, ale nechci předbíhat," uvedl Hapal. "Ten kádr pochopitelně není uzavřen. Jsme na začátku přípravy a průběžně bude docházet k nějakým změnám," doplnil trenérova slova Mikloško. 

Zdroj: FC Baník Ostrava