eFotbal

Baník si pojistil odchovance. Po Boulovi podepsal novou smlouvu i Buchta. Věřím, že přijde úspěch, říká

Baník si pojistil odchovance. Po Boulovi podepsal novou smlouvu i Buchta. Věřím, že přijde úspěch, říká
Baník si pojistil odchovance. Po Boulovi podepsal novou smlouvu i Buchta. Věřím, že přijde úspěch, říkáFlashscore
Fotbalista David Buchta se na další tři a půl roku upsal Ostravě. Čtyřiadvacetiletý záložník dnes s Baníkem podepsal novou smlouvu. Klub o tom informoval na svém webu. Buchta v Ostravě nastupuje od žáků a v aktuální sezoně je společně s Ewertonem nejproduktivnějším hráčem týmu.
Reklama
Reklama

"David herně dozrává, dokáže být rozdílovým hráčem a v této sezoně má i velmi dobrá čísla. Přitom ve čtyřiadvaceti ještě stále může výkonnostně růst a věříme, že to tak i bude. Byli bychom rádi, kdyby v jeho stopách kráčeli i další kluci z naší akademie," prohlásil šéf sportovního úseku klubu Luděk Mikloško.

Buchta zatím nasbíral 110 ligových startů, ve kterých vstřelil 20 gólů. Hned šest jich dal v aktuální sezoně a vytovnal tak své dosavadní maximum ze sezon 2020/2021 a 2021/2022. 

Klub o podpisu jeho nové smlouvy informoval den poté, co prodloužil kontrakt i s Jiřím Boulou. "Vážím si toho, že mi Baník nabídl prodloužení smlouvy. Věřím, že se budeme společně posouvat nahoru a že se klub brzy dočká nějakého vytouženého úspěchu," uvedl Buchta.

MIKLOŠKO SI VŠIML POKROKU BOULY. CHTĚL JSEM SI V OSTRAVĚ VYBUDOVAT SILNOU POZICI A VĚŘÍM, ŽE SE MI TO DAŘÍ, ŘÍKÁ ZÁLOŽNÍK