eFotbal

Barák sestřelil Sassuolo a nadchl experta: Takhle má hrát fotbalista, který bojuje o místo. Doufám, že mu forma vydrží až do Eura

Barák sestřelil Sassuolo a nadchl experta: Takhle má hrát fotbalista, který bojuje o místo. Doufám, že mu forma vydrží až do Eura
Barák sestřelil Sassuolo a nadchl experta: Takhle má hrát fotbalista, který bojuje o místo. Doufám, že mu forma vydrží až do EuraFlashscore
Přesně takový zápas Antonín Barák před nabitým koncem sezony potřeboval. Ve střetnutí se Sassuolem dal druhý gól v aktuálním ligovém ročníku, přidal k němu jednu asistenci a výrazně se podílel na vysoké výhře Fiorentiny 5:1. “Fiorentina rotovala sestavu a Tonda chytil šanci na hřišti za správný konec,” chválil českého reprezentanta fotbalový expert Livesport Zpráv Jan Morávek.
Reklama
Reklama

Obě branky, které nesly Barákův podpis, se vměstnaly do krátkého úseku mezi 62. a 66. minutou. U prvního gólu si český záložník šikovně převzal balón mezi dvěma obránci a ač je ortodoxní levák, neomilně ho poslal za brankovou čáru slabší pravačkou. Aby toho nebylo málo, i druhá trefa, kterou připravil pro Nica Gonzálese, nesla punc jeho slabší nohy.

"Odehrál povedený zápas. Byl hodně na balonu, měl asi přes 50 doteků s míčem. Vstřelil pěkný gól a na jeden nahrál. Ta kombinace u jeho asistence se mi moc líbila. S Gonzálezem to udělali skvěle. Bylo vidět, jak o sobě ví. Takhle to vypadá, když to dva kluky na hřišti spolu baví,” chválil Baráka Morávek.

ROZPORUPLNÝ VÍKEND ČECHŮ V ZAHRANIČÍ. BARÁK ZÁŘIL, HANOUSEK BYL POPRVÉ VYLOUČEN

Rodák z Příbrami v lize naskočil podruhé za sebou v základní sestavě Fialek a trenérovi Italianovi se odvděčil výborným výkonem. “Kromě gólu a asistence navíc trefil tyč. Kdyby se mu všechno sešlo mohl dát i hattrick. Šance na to měl,” všiml si bývalý bundesligový záložník.

V závěru sezony na Baráka čeká nabitý program. Kromě posledních pěti kol Serie A je Fiorentina stále ve hře v Evropské konferenční lize, kde po čtvrtfinálovém skalpu Plzně v semifinále vyzve Bruggy.

“Uvidíme, zda Tondův výkon trenéra nezviklá a nepošle ho do sestavy i v pohárovém utkání. Přesně takto by měl zabrat hráč, který je spíš náhradníkem a dostane se na hřiště. Na nic nečekat. Prostě ukázat výkon, který zaujme," řekl bývalý hráč Augsburgu nebo pražských Bohemians.

V červnu českou reprezentaci, do níž se šikovný záložník vrátil na březnovém srazu, čeká vrchol dvouletého cyklu v podobě Eura. V obnovené premiéře v národním týmu se Barák uvedl gólem a očekává se, že nominace na závěrečný šampionát by ho neměla minout. “Přál bych si, aby Tonda v reprezentaci vytvořil funkční dvojici s Patrikem Schickem. Smysl pro kombinaci oba mají. Mohlo by to fungovat,” zasnil se Morávek.

Zdroj: AFC Fiorentina