eFotbal

Barcelona opět ztratila. Lídr La Ligy Atletico prohrál s Levante

Barcelona opět ztratila. Lídr La Ligy Atletico prohrál s Levante
Barcelona opět ztratila. Lídr La Ligy Atletico prohrál s LevanteFlashscore
Real Betis v pátek večer v předehrávce La Ligy porazil Getafe 1:0. Elche pak zvítězilo nad Eibarem. Lídr soutěže Atletico Madrid nečekaně padl doma s Levante. Valencia večer porazila Celtu Vigo. Obhájce titulu Real Madrid si poradil s Realem Valladolid. Barcelona opět ztratila s outsiderem.
Reklama
Reklama

Betis mohl jít do vedení doma nad Getafe už v 76. minutě, Canales ale penaltu neproměnil. O osm minut později se ovšem ve prospěch Betisu penalta kopala znovu a jeho kolega Iglesias se z jedenácti metrů nemýlil. Betis porazil Getafe 1:0 i přesto, že se jeho William Carvalho nechal ke konci vyloučit.

V záchranářském souboji mezi Elche a Eibarem rozhodla o osudu utkání jedna jediná branka, jejíž autorem byl už ve 33. minutě prvního poločasu domácí obránce Calvo. Elche celý druhý poločas odolávalo Eibaru a nakonec zvítězilo 1:0 a získalo tak veledůležité tři body v boji o udržení.

Velké překvapení ligového kola se vyrýsovalo na stadionu Wanda Metropolitano. Lídr soutěže a domácí tým Atletico Madrid zde podlehl Levante, s kterým v týdnu v lize (v dohrávce) shodou okolností pouze remizoval 1:1. Klub z Valencie okradl Suaréze a spol. o další body a zkomplikoval jim boj o titul, o vítězství rozhodl gólem Morales, jehož trefu ještě v nastavení zapečetil gólem na 2:0 de Frutos.

Souboj celků ze středu tabulky nabídl i duel Valencie proti Celtě Vigo. Ještě ve třetí minutě nastavení bylo skóre bezbrankově vyrovnané, Netopýři ale nakonec zvítězili 2:0. O tom, že se body nebudou dělit, rozhodl ve čtvrté. minutě nastavení Vallejo, jehož trefu ještě poté pečetil Gameiro. Celta Vigo navíc poslední půlhodinu dohrávala v deseti.

Madridský Real se nenachází v optimální formě, i přesto ale dokázal vyhrát čtvrté ligové utkání v řadě. To vše v rámci generálky na Ligu mistrů, která Bílý balet čeká příští týden proti Atalantě Bergamo. Na vítězství nad Realem Valladolid se ale Zidanovi svěřenci natrápili, bezbrankový stav prolomil v 65. minutě záložník Casemiro, jehož trefa se ukázala býti jedinou v utkání. Real se tak přibližuje čelu tabulky, kde se ale stále pohodlně vyhřívá Atletico, do všeho by ale mohla promluvit i Barcelona.

La Liga, 24. kolo:

Real Betis Sevilla - Getafe 1:0 (0:0) Branka: 84. Iglesias (pen.) Neproměněná penalta: 76. Canales (Real Betis Sevilla) Červená karta: 90+3. Carvalho (Real Betis Sevilla)

Elche - Eibar 1:0 (1:0) Branka: 33. Calvo

Atletico Madrid - Levante 0:2 (0:1) Branka: 30. Morales, 90+5. de Frutos

Valencia - Celta Vigo 2:0 (0:0) Branky: 90+4. Vallejo, 90+8. Gameiro Červená karta: 64. Blanco (Celta Vigo)

Real Valladolid - Real Madrid 0:1 (0:0) Branka: 65. Casemiro

Barcelona - Cádiz 1:1 

32. Messi z pen. - 89. A. Fernández z pen.

Real Sociedad - Alavés 4:0 (41., 49. a 62. Isak, 73. Portu), 

Huesca - Granada 3:2 (31. Escriche, 39. Pulido, 44. vlastní Foulquier - 8. Quina, 59. Soro), 

Bilbao - Villarreal 1:1 (44. Berenguer - 16. G. Moreno).