eFotbal

Barcelona urvala vítězství na Betisu, madridské derby ovládlo Atlético

Barcelona urvala vítězství na Betisu, madridské derby ovládlo Atlético
Barcelona urvala vítězství na Betisu, madridské derby ovládlo AtléticoFlashscore
Pětatřicáté kolo španělské LaLigy odstartoval duel zachraňujícího se Levante s fotbalisty Realu Sociedad. A domácí fotbalisté si udrželi naději. V dalším záchranářském duelu pak Granada přehrála fotbalisty Mallorcy a přiblížila se záchraně.
Reklama
Reklama

Vítězství a tři body, které mají cenu zlata pro domácí fotbalisty. Levante totiž urvalo v závěru duelu s favorizovaným San Sebastianem výhru 2:1 a výrazně zvýšilo své naděje na záchranu v LaLize. Domácí měli i štěstí. Hned několikrát je totiž zachránila před inkasovaným gólem branková konstrukce. Přesto to byli domácí, kdo dokázal otevřít skóre utkání. Poté sice fotbalisté San Sebastiánu vyrovnali, ale nadšeně bojující Levante ještě v samotném závěru přeci jen strhlo výhru gólem z penalty na svou stranu. Tím tak dostávají domácí své konkurenty v boji o záchranu pod tlak.

Fotbalisté Granady byli v utkání na Mallorce od samého začátku lepším týmem a po zásluze si z ostrovního klubu odvážejí tři body za vysoké vítězství 6:2. Granada se dostala do vedení již v šesté minutě a snažila se i o další góly. Nakonec se ale naopak povedlo vyrovnat domácím, což i přez herní převahu Granady znamenalo, že oba týmy odcházely d kabin za nerozhodného stavu 1:1. S góly se tak roztrhl pytel až po přestávce, kdy hosté zcela rozstříleli odevzdaný celek domácího klubu. Granada tak udělala velice důležitý krok k záchraně. Naopak Mallorca si i díky páteční výhře Levante na San Sebastiánu svou situaci ještě více zkomplikovala.

Dva rozdnílné poločasy nabídlo utkání Balbaa s Valencií. V první půli nebylo vidět vůbec nic. Ani jedno z mužstev se prakticky nedostalo do žádné šance. Po přestávce oproti tomu byl vidět festival spálených šancí, včetně orazítkování brankových konstrukcí. Ovšem, nic z toho ani na jedné straně.

Duel mezi Celtou de Vigo a Alavésem hraný ve Vigu nabídl naprosto jednznačnou pozívanou. Alavés potvrdil své bídné až strašidelné výsledky na půdě soupeře. Alavés kvůli porážce klesl na dno tabulky a s jeho případnou záchranou to už bude velmi, velmi složité.

Zápas, ve kterém rozhodlo deset minut. I tak by se dal nazvat duel Cádiz s Elche. Cádiz se motivoval bodovým ziskem v minulém týdnu a i dnes bodoval. V poslední desetiminutovce předvedli domácí fotbalisté, jak moc chtějí zůstat v LaLize a během závěrečné desetiminutovky nastříleli hostujícímu Elche všechny tři branky. Skvělý závěr, díky němuž se domácí celek posunul na 16. místo, přičemž na 18. Mallorcou má náskok 3 bodů.

Fotbalisté Barcelony po boji vítězí na půdě Realu Betis 2:1 a pojistili si druhé místo v tabulce LaLigy. Vitězství se však nerodilo lehce. V první půli zachránila oba gólmany branková konstrukce, ale góly začaly padat až po změně stran. V 76. minutě poslal Barcu do vedení střídající Ansu Fati. Andalusané však v zápětí srovnali hlavičkou Marca Bartry po standardní situaci,. Ani to však Betisu body nezajistilo, protože se v poslední minutě avizovaného nastavení do centru Alvése opřel Jordi Alba a ranou pod břevno rozhodl. Domácí si porážkou zkomplikovali situaci v boji o místo v Lize mistrů.

Madridské derby opět přineslo zajímavé šance na obou stranách, ale větší dravost byla znát na straně domácích, kteří si chtěli zajistit účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Svěřenci kouče Diega Simeoneho se dostali do vedení v závěru první půle, kdy pokutový kop proměnitl Carrasco. Po změně stran se diváci branky nedočkali, ačkoliv na obou stranách bylo dostatek možností. Atlético nakonec slavilo hubenou výhru 1:0, ale Bílému baletu už o příliš nešlo, neboť o titulu v jeho prospěch již bylo rozhodnuto.

LaLiga, 35. kolo:

Levante - Real Sociedad 2:1 (0:0)Branky: 53. Miramón, 90. Melero z pen. – 66. D. Silva. 

Mallorca - Granada 2:6 (1:1)Branky: 28. Sevilla, 58. Raíllo – 6. Suárez V, 47. Escudero 55. Puertas, 69. a 90. J. Molina , 78. Uzuni. 

Athletic Bilbao - Valencia 0:0

Celta de Vigo - Deportivo Alavés 4:0 (2:0)Branky: 6. Galhardo, 34. a 66. Aspas, 57. Cervi.

Cádiz - Elche 3:0 (0:0)Branky: 80. Negredo, 83. Sobrino, 90+3. A. Lozano.

Real Betis - Barcelona 1:2 (0:0)Branky: 79. Bartra – 76. Fati, 90+4. Alba.

Getafe - Rayo 0:0 (0:0)

Benátky - Bologna 4:3 (2:1)Branky: 4. Henry, 19. Kiyine, 78. z penalty Aramu, 90+2. Johnsen - 45+1. Orsolini, 55. Arnautović, 68. Schouten

Villarreal - Sevilla 1:1 (0:0)Branky: 86. Lo Celso - 90+6. Mir

Espanyol - Osasuna 1:1 (0:1)Branky: 67. Melamed - 42. Barja

Atlético Madrid – Real Madrid CF 1:0 (1:0)Branka: 40. Carrasco z penalty