eFotbal

Baroš si s Jarolímem nesedl: Večer jsem chroustal mrkve jako zajíc a říkal jsem si, jestli to mám ve třiatřiceti zapotřebí

Baroš si s Jarolímem nesedl: Večer jsem chroustal mrkve jako zajíc a říkal jsem si, jestli to mám ve třiatřiceti zapotřebí
Baroš si s Jarolímem nesedl: Večer jsem chroustal mrkve jako zajíc a říkal jsem si, jestli to mám ve třiatřiceti zapotřebíFlashscore
Jednačtyřicetiletý internacionál Milan Baroš, jehož jde v současné době zastihnout v 1. A třídě v barvách Vigantic, prošel na tuzemské prvoligové mapě pouze třemi klubovými adresami, a sice Baníkem Ostrava, Slovanem Liberec a Mladou Boleslaví.
Reklama
Reklama

Slezská značka z Bazalů je pro něj srdcovkou, ke které má nejsilnější vazby a byl to právě ostravský trikot, v němž se uprostřed roku 2020 loučil s kariérou na nejvyšší úrovni.

Dle jeho slov byl pro něj fajn i Liberec, v němž si v ročníku 2016/2017 zahrál pod současným šéfem Slavie Jindřichem Trpišovským a dokonce si připsal také pět startů v Evropské lize.

Příliš dobré vzpomínky ovšem nemá na angažmá v mladoboleslavském prostředí, kde strávil sezonu 2015/2016. To vše i přesto, že ji tehdy končil s bilancí šesti startů v základu a šesti vstřelených branek, což se nedá považovat za špatnou bilanci.

Na pár let starou středočeskou misi si bývalý střelec Liverpoolu, Aston Villy, Lyonu, Portsmouthu, Antalyasporu i Galatasaraye zavzpomínal na O2 TV Sport v pořadu Tiki-Taka...

Proč vůbec ve své době nečekaně zamířil do města automobilů? "Do Boleslavi jsem tehdy neměl vůbec chodit, byl to špatný krok. Ale musel jsem odejít z Baníku. Byl tam Šafarčík a tahle banda, s tím, že někteří tam jsou bohužel dodnes. Po zápase s Duklou jsem veřejně řekl, že je Baník vykrádán a tehdy jsem tam dal i svoje peníze. Za to se ale jezdívalo na dovolené a kluci to vůbec nedostali do kabiny. Musel jsem pryč a protože jsem ještě nechtěl končit, dopadlo to takhle," informoval nejlepší střelec Eura 2004.

Boleslavské angažmá mu znechutil exreprezentační stratég Karel Jarolím. "Bylo to šílené. Neměl jsem sílu ani jít na hřiště. Jarolím mě každé ráno vážil a když jsem měl o půl kila navíc, řekl mi, že to musím shodit. Večer jsem tak chroustal mrkve jako nějaký zajíc. Bylo mi 33 let a říkal jsem si, jestli to mám zapotřebí. Po dvou žlutých jsem pak dostal červenou na Spartě a trenér mě odpálil. Nesedli jsme si ani lidsky, byla mezi námi špatná atmosféra. V létě mi skončila smlouva a já ještě trénoval, s tím, že tehdy mi něco kouč znovu řekl a já hned volal agentovi Paskovi, ať mu vyřídí, že zítra už nejdu," poodhalil svou tehdejší situaci "Bary".

Jarolímu odbornost ovšem vítěz Ligy mistrů z roku 2005 nijak nezpochybňuje. Problém byl opravdu někde jinde. "Je super trenér a má výborné tréninky. Já ale nebyl připraven na to, že mě někdo bude ve třiatřiceti buzerovat, že mám odpoledne o půl kila navíc. Jel jsem na trénink hladový a bál jsem se napít vody. Pak už jsem na to rezignoval a bylo mi to jedno. Měl jsem tam kondičního trenéra Martina Třasáka, kterému jsem říkal "napiš tam, co jsem měl včera, ať mám klid," podělil se o další historku autor jednačtyřiceti mezinárodních branek.

Byl to sprostý faul, ať se Chorý nechá vyšetřit, řekl ostře Luhový a opřel se do Plzně