eFotbal

Bayern oplatil Freiburgu vyřazení z poháru. Dortmund v důležitém střetu zdolal Union brankou střídajícího Moukoka

Bayern oplatil Freiburgu vyřazení z poháru. Dortmund v důležitém střetu zdolal Union brankou střídajícího Moukoka
Bayern oplatil Freiburgu vyřazení z poháru. Dortmund v důležitém střetu zdolal Union brankou střídajícího MoukokaFlashscore
Bayern Mnichov v 27. kole německé Bundesligy dokázal Freiburgu oplatit několik dní starou porážku z DFB Pokalu. O osudu zápasu rozhodl jedinou brankou stoper de Ligt. Druhý Dortmund zvítězil ve veledůležitém střetu s třetím Unionem Berlín. Na Malenovu trefu z první půle odpověděl po přestávce Behrens. Vítězství Die Borussen tak zajistil až střídající Moukoko. Leverkusen si poradil s Frankfurtem 3:1 i bez Hložka se Schickem. Divoký závěr nabídl divákům střet mezi Brémami a Mohučí, který skončil 2:2, ale všechny branky padly po 85. minutě.
Reklama
Reklama

Jedinou branku duelu Freiburgu s Bayernem vstřelil v 52. minutě De Ligt, jenž navázal na gól dalšího stopera Upamecana z pohárového duelu. Tentokrát ale bavorský velkoklub vedení udržel a porazil Freiburg v lize počtvrté za sebou. Zároveň zvládl i druhý bundesligový zápas pod vedením nového kouče Tuchela.

V Dortmundu otevřel skóre Malen, po hodině hry ale srovnal Behrens. Trenér Fischer se přesto při 200. utkání na lavičce Unionu bodů nedočkal, v 79. minutě rozhodl Moukoko. Osmnáctiletý talent, který bojoval v posledních měsících se zraněním, dal sedmou ligovou branku v sezoně a první od začátku listopadu.

Leverkusen si proti Frankfurtu poradil bez Schicka, který ještě není po problémech s třísly připravený do hry, i nemocného Hložka. Přímý souboj o šesté místo rozhodli v první půli Adli s Diabym. Po změně stran snížil Sow, v nastavení ale přidal pojistku Azmún. Bayer uspěl v lize popáté v řadě, naopak Frankfurt pošesté za sebou nevyhrál.

O šesté místo mohla zabojovat i aktuálně osmá Mohuč, po bláznivém závěru ale nakonec získala jen bod. Ještě pět minut před koncem to vypadalo, že Pavlenka udrží pátou bundesligovou nulu v sezoně, pak ho ale překonal ránou zblízka Ajorque. Vzápětí odpověděl Stage a ve třetí minutě nastavení vrátil domácím vedení z dorážky Weiper. Nejlepší střelec soutěže Füllkrug ale stihl 16. gólem v sezoně ještě jednou vyrovnat a Werder se tak nadále drží ve středu tabulky.

Na čtvrté místo před Freiburg se dostalo Lipsko po vítězství 1:0 na hřišti Herthy Berlín. Jediný gól zaznamenal ve 40. minutě Haidara.

Český fotbalový reprezentant Alex Král v 27. kole německé ligy vlastním gólem rozhodl o prohře Schalke v Hoffenheimu 0:2. Pavel Kadeřábek v obraně domácích i záložník Král odehráli celé utkání.

Král si ve 22. minutě do vlastní sítě srazil přízemní centr Angeliňa. Ve druhém poločase náskok Hoffenheimu zvýšil Bebou, i když penaltu proměnil až napodruhé. První pokus se mu nevydařil, ale jeden z hráčů Schalke vběhl do pokutového území příliš brzo. Schalke je poslední se ztrátou pěti bodů na nesestupové pozice. Stejný je i náskok Hoffenheimu na sestupové pásmo.

V záchranářském souboji Stuttgart pod Sebastianem Hoenessem zvítězil v Bochumi 3:2, nový kouč tak i druhý zápas na lavičce VfB proměnil ve výhru. V týdnu dovedl Stuttgart do semifinále Německého poháru.

Skóre otevřel po čtvrthodině hry hostující Ito, trefil se v sezoně poprvé. Po změně stran z penalty srovnal Stöger, ale Stuttgart se znovu rychle ujal vedení a ještě ho zdvojnásobil zásluhou Guirassyho a Vagnomana. Pět minut před koncem už jen snížil Hofmann. Oba týmy jsou tabulkovými sousedy. Stuttgart je na barážové 16. pozici a na Bochum ztrácí tři body.

Fotbalisté Wolfsburgu prohráli v Mönchengladbachu 0:2. Původně se ujali v desáté minutě vedení, ale Marmúšův gól sudí odvolal pro ofsajd. Skóre tak změnil až Ngoumou a ve druhém poločase přidal pojistku nejlepší domácí střelec Thuram. S 13 brankami se dotáhl na druhého Grifa v tabulce střelců, na Füllkruga oba ztrácejí tři góly.

Bundesliga - 27. kolo

Freiburg - Bayern 0:1

Branky: 52. de Ligt

Dortmund - Union 2:1

Branky: 28. Malen, 79. Moukoko - 61. Behrens

Augsburg - Köln 1:3

Branky: 29. Vargas - 7. Skhiri, 16. Martel, 59. Maina

Leverskusen - Frankfurt 3:1

Branky: 10. Adli, 34. Diaby, 90+5. Azmoun - 74. Sow

Brémy - Mohuč 2:2

Branky: 85. Ajorque, 90+3. Weiper - 87. Stage, 90+5. Fullkrug

Hertha - RB Lipsko 0:1

Branky: 40. Haidara

Mönchengladbach - Wolfsburg 2:0

Branky: 34. Ngoumou, 63. Thuram

Bochum - Stuttgart 2:3

Branky: 57. Stöger z pen., 85. Hofmann - 14. Ito, 60. Guirassy, 63. Vagnoman

Hoffenheim - Schalke 2:0

Branky: 22. vlastní Král, 70. Bebou z pen.