eFotbal

Bayern po šlágru s Dortmundem slaví desátý titul v řadě, Schick pomohl gólem Leverkusenu

Bayern po šlágru s Dortmundem slaví desátý titul v řadě, Schick pomohl gólem Leverkusenu
Bayern po šlágru s Dortmundem slaví desátý titul v řadě, Schick pomohl gólem LeverkusenuFlashscore
Dvě remízy, kanonáda, ale i šlágr kola, který rozhodl o šampionovi letošního ročníku německé Bundesligy. Patrick Schick se po zranění poprvé prosadil a pomohl tak k výhře Leverkusenu. Bayern porazil Dortmund a stal se po desáté za sebou šampionem.
Reklama
Reklama

Střet dvou týmů ze středu tabulky a další remíza tohoto dne. Do Frankfurtu přijel Hoffenheim a že to bylo nahoru a dolů. Ve 12. minutě otevřel skóre vlastním gólem N'Dicka, aby ve 32. minutě vyrovnal. Poté se ještě prosadili Kamada a Rutter. Zápas tak skončil remízou 2:2 a oba týmy si tak stále drží střed tabulky.

V druhé remíze tohoto kola Freiburg přivítal Monchengladbach. I zde to byl zápas jako na houpačce, ale o góly a zábavu nebylo nouze. ve třetí minutě otevřel Bensebaini a o deset minut déle zvyšoval Embolo. Ve druhém poločase se však Freiburg zvedl a dokázal vstřelit tři góly z kopaček Grifa, Guntera a Lienharta. V poslední minutě zápasu však srovnal Stindl a tato bitva skončilo nerozhodně 3:3.

Zamotání o evropské poháry? Ano, ano, přesně to se třetí výhrou v řadě povedlo Kolínu nad Rýnem. Ten přivítal sestupující Bielefeld a nic než výhra tak nebylo možné, pokud chtel o Evropě alespoň snít. Zápas se rozhodl už v prvním poločase góly Utha a Modesteho, i když snížil Hubers vlastním gólem, Thielmann rozhodl o výhře Kolína 3:1 a posunul ho o kousek blíže pohárům.

Pomsta za pohár. Tak přesně vypadal zápas Lipska s Unionem Berlín. Lipsko Berlín vyřadilo z poháru a tak přišla odplata Unionu.  A i když se tomu nechce věřit, stačily na to tři minuty. I kdyz ve 46. minutě dal gól Poulsen, v 86. a 89. minutě dokonali obrat Michel a Behrens a dovedli tak Union k vítězství 2:1.

Prolomení střeleckého mlčení českého gólového mága. Je vám ihned jasné, o kom je řeč. Reprezentační útočník se poprvé prosadil po zranění a pomohl Leverkusenu zdolat Furth poměrem 4:1 a poslat ho tak zpět do druhé Bundesligy. Leverkusen má před sebou ještě hodně práce, protože ná záda mu dýchají jak Lipsko, tak Freiburg, ale i Union Berlín.

Je konec. Bundesliga již zná svého šampiona a není jím nikdo jiný než Bayern Mnichov, který tuto soutež vyhrává po desáté v řadě. Rozhodl tak ve šlágru kola s druhým Dortmundem. Už v 16. minutě se prosadil Gnabry a ve 34. rozhodl Lewandovski. Poté přišly ještě góly Cana a Musialy, ale to nic na výsledku nezměnilo. Bayern vyhrál 3:1 a kdo jiný měl titul vystřelil, když ne Robert Lewandovski.

Bundesliga 31. kolo:

1. FC Köln - Bielefeld 3:1 Branky: 3. Uth, 43. Modeste, 86. Thielmann - 33. Hubers vl.

Frankfurt - Hoffenheim 2:2 Branky: 32. N'Dicka, 66. Kamada - 12. N'Dicka vl., 78. Rutter

Freiburg - Gladbach 3:3 Branky: 49. z pen. Grifo, 61. Günter, 80. Lienhart - 3. z pen. Bensebaini, 13. Embolo, 90+3. Stindl

Fürth - Leverkusen 1:4 Branky: 5. Willems - 8. Schick, 18. Azmoun, 58. Paulinho, 84. Palacios

RB Lipsko - Union Berlín 1:2 Branky: 46. Poulsen - 86. Michel, 89. Behrens

Bayern - Dortmund 3:1 Branky: 15. Gnabry, 34. Lewandowski, 83. Musiala - 52. Can z pen.

Bochum - Augsburg 0:2 Branky: 15. Hahn, 43. Gregoritsch z pen.

Hertha - Stuttgart 2:0 Branky: 4. Selke, 90+3. Belfodil