eFotbal

Bayern prohrál v Mohuči a odkládá oslavy titulu, Lipsko po změně stran udeřilo proti Stuttgartu

Bayern prohrál v Mohuči a odkládá oslavy titulu, Lipsko po změně stran udeřilo proti Stuttgartu
Bayern prohrál v Mohuči a odkládá oslavy titulu, Lipsko po změně stran udeřilo proti StuttgartuFlashscore
Bundesligové kolo začalo už v pátek večer, kdy Augsburg podlehl Kolínu. Freiburg doma v sobotu remizoval s Hoffenheimem, Mohuč senzačně skolila Bayern Mnichov. Union Berlín díky hattricku Pohjanpala porazil Brémy, Wolfsburg doma nestačil na Dortmund. Leverkusen porazil Frankfurt.
Reklama
Reklama

Kolín nad Rýnem udělal veledůležitý krok k záchraně, na hřišti Augsburgu totiž zvítězil 3:2, o bundesligovou účast ale bude muset ještě bojovat. Dvěma brankami se na vítězství podílel reprezentant Slovenska Ondrej Duda.

Freiburg doma v rámci souboje týmů ze středu tabulky remizoval s Hoffenheimem. Za hosty otevřel skóre Kramarič, ale z penalty poté srovnal Grifo a výsledek na konci tak byl 1:1.

Bayern Mnichov mohl v případě výhry v Mohuči slavit devátý mistrovský titul v bundeslize v řadě, oslavy se ale odkládají. Domácí totiž v rámci boje o záchranu mnichovského giganta šokovali a zvítězili 2:1! Rozhodlo se už v prvním poločase, na 1:2 pak snížil Robert Lewandowski, na víc se ale Bayern nezmohl.

Werder Brémy prohrál na hřišti berlínského Unionu 1:3 především díky hattricku domácího útočníka Pohjanpala. Za hosty skóroval pouze český exreprezentant Theodor Gebre Selassie, v bráně pak nechyběl ani Jiří Pavlenka.

Wolfsburg doma v rámci souboje o Ligu mistrů doma nepříjemně prohrál s Dortmundem 0:2, oba góly Včel vstřelil norský kanonýr Erling Haaland. Souboj o účast v Champions League tak v Německu bude ještě velké drama.

Za Bayer Leverkusen nastoupil doma proti Frankfurtu i český reprezentant Patrik Schick, který se tentokrát na výsledku gólově nepodílel. Radost z vítězství 3:1 nad týmem bojující o Ligu mistrů určitě měl. Za lékárníky skórovali Bailey, Alario a Demirbay, za hosty se trefil kanonýr André Silva.

Lipsko v první půli nenalezlo recept na pevnou defenzivu Stuttgartu, ale po změně stran to byl Haidara, který domácí poslal přeci jen do vedení. Náskok druhého celku aktuální tabulky Bundesligy pojistil v 67. minutě Forsberg z penalty. 

Borussia Mönchengladbach nedovolila doma překvapení a pětibrankovým přídělem rozdrtila Bielefeld. Dva přesné zásahy si připsal Embolo, zbylé přidali Thuram, Bensebaini a Plea.

Bundesliga, 31. kolo:

Augsburg - Kolín nad Rýnem 2:3 (0:3) Branky: 54. Gumny, 62. Vargas - 8. a 33. Duda, 23. Kainz

Freiburg - Hoffenheim 1:1 (0:1) Branky: 81. Grifo (pen.) - 40. Kramarič

Mohuč - Bayern Mnichov 2:1 (2:0) Branky: 3. Burkardt, 37. Quaison - 90+4. Lewandowski

Union Berlín - Werder Brémy 3:1 (0:0) Branky: 50., 53. a 67. Pohjanpalo - 82. Gebre Selassie

Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:2 (0:1) Branky: 12. a 68. Haaland Červená karta: 59. Bellingham (Borussia Dortmund)

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:1 (0:0) Branky: 70. Bailey, 80. Alario, 90+1. Demirbay - 90+1. Silva

RB Lipsko - VfB Stuttgart 2:0 (0:0)Branky: 46. Haidara, 67. Forsberg z penalty

Mönchengladbach - A. Bielefeld 5:0 (3:0)Breanky: 6. a 69. Embolo, 15. Thuram, 18. Bensebaini z penalty, 84. Plea