eFotbal

Bayern vsází na mládí a pořizuje náhradu za Lewandowskiho

Bayern vsází na mládí a pořizuje náhradu za Lewandowskiho
Bayern vsází na mládí a pořizuje náhradu za LewandowskihoFlashscore
Odchod největší hvězdy zabolel, ale musí se jít dál. Ofenzivu Bayernu Mnichov přichází vyšperkovat mladičký talent ze Stade Rennes Mathys Tel. Ten podepíše v Bavorsku smlouvu na 5 let.
Reklama
Reklama

Kapitánem francouzské reprezentace do 17 let, která na jaře ovládla evropský šampionát v Izraeli, byl právě Mathys Tel. Ten tento výběr dovedl až k senzační výhře v celém turnaji a sám Tel se stal nejlepším střelcem týmu.

Za Rennes v uplynulé sezoně nastoupil v sedmi zápasech francouzské ligy a neskóroval, dalších šest startů přidal za rezervu, za kterou dal šest gólů. Francouzský klub by měl dostat 20 miliónů eur a dalších 8  v bonusech.

Je jasné, že tohoto mladíka čeká hodně práce a dlouhá aklimatizace na dnou ligu, ale i herní projekt. "Mojí představou je, že jednou nasází 40 gólů. Ale když dá v příští sezoně deset branek, budeme rádi," dodal trenér Nagelsmann.

Pro Bayern se jedná už o pátou posilu po Gravenberchovi, Mazraouim, Maném a De Ligtovi. Tel je jasným talentem do budoucna, takže se může očekávat oťukávání v Áčku, ale žádná hitparáda to nebude.

Jak dlouho bude Mathysovi trvat, než se prosadí naplno v prvním týmu?