eFotbal

Beauguel? To je velká síla. I když slávistická obrana by si s ní měla poradit, tvrdí Vlček

Beauguel? To je velká síla. I když slávistická obrana by si s ní měla poradit, tvrdí Vlček
Beauguel? To je velká síla. I když slávistická obrana by si s ní měla poradit, tvrdí VlčekFlashscore
Současný policista Petr Vlček (48), jenž v minulosti prošel i řeckým Panioniosem či belgickým Standardem Lutych, toho v rámci české branže odehrál hodně jak za Viktorii Plzeň, tak za Slavii. O něco více startů si však rodák z Mariánských Lázní připsal v západočeských barvách a také těm bude bývalý český reprezentant v Doosan aréně fandit v neděli večer.
Reklama
Reklama

"Tahle utkání jsou pro mě vždycky těžká. Ale ne zas tak moc, protože pocházím ze západních Čech a ve Viktorce jsem vyrůstal, jsem Plzeňák, i když jsem strávil ve Slavii nějakou dobu. A budu na ni vždycky rád vzpomínat," uvedl v interview pro aktualne.cz účastník Eura 2000, který se i v současnosti tu a tam potkává s dalšími exslávisty Robertem Vágnerem, Ivo Ulichem či bratry Doškými.

Jak vidí víkendovou bitvu o první flek? "To je přesně zápas, který nemá favorita a může dopadnout jakkoliv. Plzni se daří výsledkově, herně zajímavější je spíš Slavia. Jako Plzeňák bych to přál domácím a pro závěr ligy by její vítězství bylo i hodně zajímavé, jak by ligou zamotalo. Konec ligy je kolikrát takový, že všichni najednou ztrácejí body a titul na někoho nakonec zbude. Tak to často bývá, jen občas někdo vysloveně uteče. Já fandím Viktorce a věřím, že zápas zvládne, byť možná aktuálně má Slavia formu o něco lepší. Z vlastní zkušenosti však také vím, že když se přidává k domácí lize ještě evropský pohár, málokdy se daří zvládnout obě fronty. Plzeň to má jednodušší, protože se může soustředit jen na jednu soutěž," připomněl na webu aktualne.cz Vlček.

Jaké mají první a druhý tým Fortuna:ligy přednosti a slabiny? "Nevím, jak jsou na tom po reprezentačních zápasech kádry zdravotně. A především jak je na tom plzeňský útočník Beauguel, to je velká síla. I když slávistická obrana by si s ní měla poradit. Není tajemstvím, že Viktorka má nebezpečné standardky, je u toho Pavel Horváth, který umí něco vymyslet. K tomu je hromada hráčů na černou práci, kteří udrží vzadu nulu. Brání celý tým, střelec je však výjimečný. Slavia je komplexní tým, který hraje zajímavý rychlý fotbal. Má silné kraje, jaké mívala Plzeň v době největších úspěchů. Jasného favorita opravdu nevidím," zopakoval na aktualne.cz internacionál.

Může podle něj soubor Michala Bílka ovládnout celou soutěž a přerušit nynější sešívané panování? "Pro Plzeň je to ideální stav. Odepisovaná, nemá co ztratit. Když ho nezíská, nic se neděje, pro Slavii to bude neúspěch," uzavřel na aktualne.cz Vlček, jehož tip na výsledek je 1:0. Jako tradičně o gól, což umí Viktoria v tomto ročníku 2021/2022 přímo mistrovsky...

Málokdo čekal, že na tom bude Plzeň až tak dobře. Dokonce si myslím, že všechny překvapí a vybojuje titul, říká Zlámal

Zdroj: aktualne.cz