eFotbal

Bečka: Věřím tomu, že Slavii selhání mrzí. Byl bych rád, kdyby ji to položilo a nás naopak ztráta nakopla

Bečka: Věřím tomu, že Slavii selhání mrzí. Byl bych rád, kdyby ji to položilo a nás naopak ztráta nakopla
Bečka: Věřím tomu, že Slavii selhání mrzí. Byl bych rád, kdyby ji to položilo a nás naopak ztráta nakoplaFlashscore
Vydřená remíza na jihočeském Střeleckém ostrově je pomalu zapomenuta, nyní se musí Sparta soustředit na derby číslo 301, v němž si bude chtít zajistit vstupenku do semifinále MOL Cupu.
Reklama
Reklama

Jak důkladně si trenérský štáb remízu v Budějovicích rozebral? "Především musím říct, že nás všechny ohromně mrzí, že jsme z Budějovic přivezli jenom bod. Na druhou stranu se může ukázat, že ten bod bude v konečném součtu znamenat oslavu titulu. Až čas ukáže, jestli bod z Budějovic byl takovou ztrátou. Samozřejmě jsme si ale utkání rozebrali. Byla tam spousta chyb a věřím tomu, že se z toho poučíme a další zápasy takové chyby dělat nebudeme. Musíme také ohodnotit kvalitu Budějovic. Mají dobrý tým a doma v lize od sedmého kola neprohrály," zmínil letenský asistent Zdeněk Bečka.

Zklamání z úvodního jarního kola už v kabině není. "První den po zápase kluci zklamaní byli. My ale víme, že utkání jdou rychle za sebou. V každém chceme uspět, bodovat naplno, postoupit v poháru. Takové zápasy je potřeba důkladně rozebrat, zároveň je ale potřeba je rychle hodit za hlavu a soustředit se na ty následující. Teď nás čeká derby a je znát, že na to se soustředí a těší každý hráč v týmu. Zápasy mezi Spartou a Slavií jsou vždycky hodně vyhrocené. Divácká kulisa asi nebude taková, jakou bychom si přáli. Sice hrajeme venku, ale když je plno, tak je to pokaždé nádherné. Vždycky je to boj. Často rozhodne maličkost, jedna chyba. Myslím si, že tak to bude i tentokrát," zavěštil si na stránkách sparta.cz dlouholetý spolupracovník Pavla Vrby.

Mohla by úřadujícího českého mistra i obhájce poháru rozhodit domácí nečekaná ztráta s poslední Karvinou? "Každá ztráta bodů mužstva jako jsme my, Slavia nebo Plzeň, mrzí dvojnásob. Věřím tomu, že to Slavii mrzí. Jestli je to nakopne, nebo naopak položí, to ukáže až samotný zápas. Byl bych rád, kdyby je to položilo a nás naopak bodová ztráta nakopla," přál si Bečka.

Poslední vzájemný duel skončil výhrou letenského "S". "Když se podívám na sestavy, kádry se zase o tolik nezměnily. Samozřejmě analyzujeme i podzimní derby, které jsme doma vyhráli 1:0. Vezmeme si z něj to pozitivní, čím jsme Slavii přehrávali. Zároveň jsme klukům ukázali zápas Slavie s Karvinou i s Ostravou, s kterou hráli týden před startem ligy. Informací tedy mají dostatek. Teď už bude záležet jen na tom, jak se bude derby vyvíjet na hřišti," uzavřel na webu sparta.cz jednapadesátiletý odborník, jenž odehrál svého času v nejvyšší tuzemské soutěži 192 zápasů s bilancí 10 branek.

Straku těší, že se tu domácí pohár konečně bere prestižně. A jeho tip na čtvrtfinále? Věřím, že 2:1 vyhraje Sparta

Zdroj: sparta.cz