eFotbal

Béčku Sparty nepomohli ani Panák s Frýdkem. Horňáka trápí bránění standardek. Co ho štve?

Béčku Sparty nepomohli ani Panák s Frýdkem. Horňáka trápí bránění standardek. Co ho štve?
Béčku Sparty nepomohli ani Panák s Frýdkem. Horňáka trápí bránění standardek. Co ho štve?Flashscore
Sparťanská rezerva vyzvala uprostřed týdne lídra druhé nejvyšší soutěže, ale proti favoritovi nepochodila a podlehla mu 0:2.
Reklama
Reklama

Za východočeský soubor vedený trenérem Zdenkem Frťalou na umělém trávníku v těsné blízkosti stadionu pod Lízátky přesně mířil Votrok Daniel Vašulín, jenž si připsal obě branky.

Letenskému béčku nepomohli ani stoper Filip Panák, další obránce Václav Dudl, záložník Christian Frýdek či útočník Youssouf Dao, jemuž vyprší kontrakt se slavným "S" v létě 2022.

Michal Horňák, jehož mužstvo z ČFL podlehlo na začátku února také Slavoji Vyšehrad (2:1), proto nemohl být spokojen...

"Stejně jako proti Vyšehradu jsme o přestávce změnili taktické pokyny a na hře se to projevilo. V prvních 45 minutách jsme chtěli hrát aktivně a vysoko napadat, naopak po pauze jsme se trochu zatáhli a hráli ve středním bloku, kdy se nám dařilo získávat balony a velkou výhodou také bylo, že jsme útočili do otevřenější obrany Hradce," ozřejmil na webu sparta.cz vicemistr Evropy z roku 1996.

Byť si jeho tým vytvořil spoustu šancí, do východočeské sítě neproniklo vůbec nic. "Chvílemi to opravdu vypadalo, že bychom neskórovali, ani kdyby se hrálo až do noci. Důkazem toho je šance Sejka, který osamocen zblízka napálil pouze brankáře ve velké příležitosti. Chyběla nám lepší finální fáze. Mrzí mě obdržená branka ze strandardní situace, protože jejich bránění nás v posledních zápasech trápí. Je třeba na tom zapracovat a zlepšit se," přidal na klubovém webu držitel mnoha sparťanských titulů.

Rozhodující trefa Hradce pak přišla v pasáži, kdy Sparta dobývala jeho svatyni. A s tím už se musí počítat. "Možná to hráče trochu přibrzdilo, ale mě štve, že o přestávce jsem apeloval na hráče, aby rozdávali míče do stran a nesnažili se vše protlačit středem hřiště s ohledem na možné ztráty. A právě taková ztráta přišla před druhou inkasovanou brankou," uzavřel své hodnocení padesátiletý kouč, jehož výběr až do přerušení Skupiny A třetí ligy vévodil tabulce před Domažlicemi i béčkem Viktorie.

Příprava:

FC Hradec Králové – AC Sparta Praha B 2:0 (1:0)Branky: 14. a 63. Vašulín.

Hradec Králové: Vízek (46. Reichl) – Čech (46. Kateřiňák), Donát, Dvořák (71. Samko), Kodeš (64. Novotný), Prekop, Rada (64. Soukeník), Urma (64. Záviška), Vašulín (64. Egbewole), Vlkanova (64. Leibl), Vučić.

Sparta: Kotek – Červak (20. Gabriel), Gelašvili, Panák, Dudl (71. Flak), Okeke, Konopásek (46. Tvaroh), Frýdek, Ryneš, Sejk, Dao (46. Jonáš).

Vindheim o aktuální náladě na Letné: Cítím velmi dobrou atmosféru, změna týmu určitě prospěla

Zdroj: sparta.cz