eFotbal

Během dvou měsíců rozložil celý Birmingham, nyní Rooney končí

Během dvou měsíců rozložil celý Birmingham, nyní Rooney končí
Během dvou měsíců rozložil celý Birmingham, nyní Rooney končíFlashscore
Necelé dva měsíce měl Wayne Rooney na starost druholigový Birmingham City. Z adepta na boj o Premier League udělal za patnáct utkání tým na sestup. Ve třetí trenérské štaci se mu nepovedlo téměř nic.
Reklama
Reklama

Po jedenácti zápasech nové sezony Championship byl z pozice manažera Birminghamu City odvolán John Eustace. S týmem přitom poslední dva zápasy zvládl bezchybně se skóre 7:2 a držel se s ním se ziskem osmnácti bodů na šesté příčce druhé nejvyšší anglické soutěže.

Birmingham měl kladné skóre (+4), na druhý Ipswich ztrácel deset bodů a na vedoucí Leicester dvanáct. Při šestačtyřiceti kolech se tehdy rozhodně nejednalo o nedohnatelnou ztrátu.

Wayne Rooney ale Birmingham dokonale rozložil. Během patnácti zápasů získal jen dvě výhry, celkem deset bodů a z +4 v rámci goal difference se dostal na -11. Především ovšem z šestého místa klesnul na dvacáté a je jen šest bodů o zóny sestupu.

"Osobně mi bude nějakou dobu trvat, než se z tohoto neúspěchu vzpamatuji. Profesionálnímu fotbalu se věnuji od svých šestnácti let. Nyní plánuji strávit nějaký čas s rodinou a poté se budu připravovat na další příležitost v mé manažerské cestě," řekl po svém odvolání pro SkySports Wayne Rooney.

Během dvouměsíčního angažmá se mu v Championship nepovedlo téměř nic. A nový manažer nyní bude mít nelehký úkol, a to dostat The Blues co nejrychleji z nebezpečného pásma. 

Nenávistná atmosféra! Vypadni z klubu, slyšel legendární Rooney od fanoušků Birminghamu