eFotbal

Belaid zatím čeká na moment, až za Jihlavu nastoupí od začátku. Mentorem a vzorem pro mladé už ovšem je...

Belaid zatím čeká na moment, až za Jihlavu nastoupí od začátku. Mentorem a vzorem pro mladé už ovšem je...
Belaid zatím čeká na moment, až za Jihlavu nastoupí od začátku. Mentorem a vzorem pro mladé už ovšem je...Flashscore
Čtyřiatřicetiletý tuniský středopolař Tijani Belaid, který je v Jihlavě již od února, má za sebou první dvě vystoupení ve druhé české nejvyšší soutěži.
Reklama
Reklama

Českými tituly ověnčený exslávista, který v minulosti prošel také strukturami Interu Milán, PSV Eindhoven, Hullu City, Moreirense či Unionu Berlín, naskočil v březnu do domácích soubojů se Zbrojovkou (0:3) i Ústím nad Labem (2:1) a dohromady odehrál 56 minut čistého času.

"Fotbal ho pořád baví, má ho rád. Jinak by tady asi nebyl. Spolupracuje se mi s ním velmi dobře," uvedl na stránkách Deníku Sport kouč Jihlavy Jan Kameník, který ho však zatím do základní sestavy nenasadil...

"Zpočátku to bylo o tom, jestli se tady bude hráči líbit a jestli s ním budeme spokojeni my. Dali jsme si nějaký čas. Počítáme s tím, že postupně ho zapojíme víc. Určitě přijde moment, kdy nastoupí od začátku," přidal na webu isport.blesk.cz čtyřicetiletý kouč, který dříve vedl i Zlín nebo Pohronie.

Podle sportovního ředitele ježků Lukáše Vaculíka se "jedná o velké posílení týmu" a bodejť by ne, protože má přesah i mimo svou hru...

Světoběžník je na Vysočině mentorem pro mladíky, jichž ve žlutém trikotu není zrovna málo a navíc pomáhá komunikovat také dvaadvacetiletému francouzskému ofenzivnímu hráči Mame Tallovi, který dosud ve FNL naskočil do šesti utkání a stále čeká na první trefu.

Belaid je na tom podobně - přijde už o víkendu na hřišti Vlašimi?

Tři české prvoligové adresy, na nichž se v tomto ročníku spoléhá na cizince úplně nejvíc?

Zdroj: isport.blesk.cz