eFotbal

Belgická liga řeší skandál. Neuznaný gól exslávisty Sora rozlítil Genk, ve hře je opakování zápasu

Belgická liga řeší skandál. Neuznaný gól exslávisty Sora rozlítil Genk, ve hře je opakování zápasu
Belgická liga řeší skandál. Neuznaný gól exslávisty Sora rozlítil Genk, ve hře je opakování zápasuFlashscore
Belgická liga řeší skandál a podíl na něm má bývalý hráč pražské Slavie Yira Sor. Pozornost budí duel Anderlecht - Genk, který vyhrál domácí tým 2:1. Řeší se pak situace, kdy hosté kopali ve 23. minutě penaltu. Tu sice neproměnili, ale z dorážky poslal míč do sítě třiadvacetiletý Nigerijec Sor. Rozhodčí Nathan Verboomen ovšem po zásahu VAR vyhodnotil, že bývalý slávista vběhl do vápna ještě před rozehráním míče, gól proto neuznal.
Reklama
Reklama

Jenže ještě před útočníkem Genku překročil hranici velkého vápna jako první obránce RSC Yari Verschaeren a další dva jeho spoluhráči. Tuto skutečnost rozhodčí nereflektoval a nařídil volný přímý kop pro Anderlecht. Podle pravidel se však v takovém případě měla penalta opakovat.

Trenéra hostů Woutera Vranckena to rozzuřilo natolik, že mu arbitr ukázala červenou kartu. Sudímu pak 44letý Belgičan spílal i na pozápasové tiskové konferenci, měl jasno, že jeho tým byl poškozen."Pravidla byla špatně aplikována, a tak se musí zápas opakovat," vyslovil přání, co by mělo následovat.

Liverpool chtěl ve šlágru s Arsenalem penaltu, sudí nepískal. Jasná ruka, zuřil Klopp a Šmicer souhlasil

Genk v pozápasové reportáži na svém webu uvedl: "Pravidla hovoří jasně, ale k velkému překvapení všech byl míč přisouzen k rozehrávce Schmeichelovi. Tím nás rozhodčí připravil o třísetprocentní šanci. Je to chyba, o které není pochyb."

Podle tamních médií se očekává, že aktuálně sedmý tým tabulky v neděli zveřejní další prohlášení a podnikne oficiální kroky k opakování zápasu.

Novinář VTM News Jarno Bertho na sociální síti X napsal, že nikdy nebyl zvědavější na vysvětlení zmíněného verdiktu. Také podle něj šlo o zjevné pochybení při výkladu pravidel a jeho zdroje mu sdělily, že opakování zápasu je reálnou možností, o kterou mohou kluby požádat. Jasno měl i sloupkař webu De Witte Duivel Francois Colin. "Znalost pravidel je základem všeho. Zápas se téměř jistě bude muset opakovat," uvedl také na síti X.