eFotbal

Benzema hasil remízu v derby s Atleticem, Barcelona si poradila s Osasunou. Vaclík byl u prohry Sevilly

Benzema hasil remízu v derby s Atleticem, Barcelona si poradila s Osasunou. Vaclík byl u prohry Sevilly
Benzema hasil remízu v derby s Atleticem, Barcelona si poradila s Osasunou. Vaclík byl u prohry SevillyFlashscore
V páteční předehrávce šestadvacátého kola španělské La Ligy předvedla Valencia velký comeback proti Vlilarrealu. Valladolid v sobotu porazil Getafe. Sevilla i s Tomášem Vaclíkem v brance prohrála s Elche. Cadiz později porazil Eibar. Vicemistr Španělska FC Barcelona večer zvítězil nad Osasunou. Neděle začala přestřelkou mezi Huescou a Celta Vigou se šťastnějším koncem pro hostující celek. Šlágr kola a madridské derby skončilo remízou. Bilbao porazilo Granadu. V pondělní dohrávce Betis přestřílel Alaves.
Reklama
Reklama

Valencii se letos příliš nedaří a pohybuje se ve středu tabulky, proti Villarrealu bojujícímu o evropské poháry se ale Netopýrům dařilo. A to hlavně v závěrčných minutách. Žlutá ponorka šla na Mestalle do vedení před poločasem po proměněné penaltě, z puntíku ale v 86. minutě vyrovnal Soler a to ještě stále nebylo všechno, vítěznou trefu si v nastavení připsal Guedes.

V souboji sousedů v druhé polovině tabulky se Real Valladolid utkal s Getafe. Domácí šli do vedení už ze začátku utkání a brzy skóre navýšili na 2:0, madridský celek ale ještě před poločasem srovnal. Ve druhé půli se ovšem skóre neměnilo a Valladolid tak nad Getafe zvítězil 2:1.

Tomáš Vaclík vedl Sevillu v týdnu na Camp Nou proti Barceloně jako kapitán a musel skousnout hořkou pořážku 0:3 a vyřazení z Copa del Rey, nyní si jeho tým připsal porážku v lize proti outsiderovi z Elche. Český brankář inkasoval dvakrát a Sevilla prohrála 1:2, za domácí se trefili Guti a Carillo, za Sevillu skóroval pouze Luuk de Jong.

Na hřišti Cadizu se později představil Eibar. Cadiz se na začátku sezóny pohyboval v horních patrech tabulky, to už nyní sice neplatí, i přesto se ale solidně drží bezpečně daleko nad sestupovými příčkami a potvrdil to i proti Eibaru, který je předpředposlední. Cadiz zvítězil 1:0, jediný gól vstřelil zkušený Alvaro Negredo.

Barcelona se nachází ve velmi dobré formě a v generálce na odvetu proti Paris Saint-Germain, kde má co dohánět (první zápas doma 1:4), porazila Osasunu 2:0. První gól vstřelil v první půli krajní zadák Jordi Alba, na jeho trefu poté ve druhé půli navázal Ilaix Moriba, jenž pečetil výsledek a stanovil skóre na konečných 2:0. Na obě branky asistoval Lionel Messi.

Celkem sedm branek padlo na stadionu Huescy, domácí si ale žádné body z utkání neodnesli. Celta Vigo zvítězila 4:3, vítěznou trefu vstřelil v 76. minutě Beltran. Nejlepší střelec hostů Iago Aspas ale v této přestřelce střelecky mlčel, za to domácí superstar Mir se trefila.

Celé Španělsko, a obzvlášť hlavní město, ale čekalo na souboj lídra soutěže proti úřadujícímu mistrovi. Atletico Madrid šlo doma proti Realu, kterému na podzim v lize podlehlo, do vedení už v 15. minutě, kdy se trefil nejlepší kanonýr domácích Luis Suaréz. Už to vypadalo, že Atleti svým odvěkým rivalům podzimní porážku vrátí, stopku tomu ale zarazil chvíli před koncem Karim Benzema, jenž Realu zajistil jeden bod a týmy se tak rozešly za stavu 1:1.

Ve hře o účast v Lize mistrů je stále i baskický klub Real Sociedad, který tentokrát navzdory neproměněné penaltě Oyarzabala porazil Levante 1:0. Skóre otevřel někdejší hráč Dortmundu Merino a později se ukázalo, že to je jediná branka zápasu, neboť Oyarzabal největší šanci zápasu neproměnil.

Velké drama se odehrálo na San Mames v Bilbau. Domácí tým šel do vedení už ve třetí minutě, jenže poté neproměnil penaltu a naopak hostující Granada srovnala. Remízový stav ale v nastavení domácí prolomili a Bilbao tak porazilo Granadu 2:1.

La Liga, 26. kolo:

Valencia - Villarreal 2:1 (0:1) Branky: 86. Soler (pen.), 90+1. Guedes - 40. Moreno (pen.)

Real Valladolid - Getafe 2:1 (2:1) Branky: 14. Plano, 24. Weissman - 37. Mata Červená karta: 85. Mata (Getafe)

Elche - Sevilla 2:1 (2:1) Branky: 70. Guti, 77. Carrillo - 90. de Jong

Cadiz - Eibar 1:0 (1:0) Branka: 40. Negredo Neproměněná penalta: 57. Dmitrovič (Eibar)

Osasuna - Barcelona 0:2 (0:1) Branky: 30. Alba, 83. Moriba

Huesca - Celta Vigo 3:4 (2:2)Branky: 14. Siovas, 16. Mir, 74. Ferreiro - 5. Mina, 37. Nolito, 52. Mallo, 76. Beltrán

Atletico Madrid - Real Madrid 1:1 (1:0) Branky: 15. Suaréz - 88. Benzema

Real Sociedad - Levante 1:0 (1:0) Branka: 10. Merino Neproměněná penalta: 22. Oyarzabal (Real Sociedad)

Athletic Bilbao - Granada 2:1 (1:0) Branky: 3. Villalibre, 90+2. Berenguer - 78. Molina Neproměněná penalta: 71. Garcia (Athletic Bilbao)

Betis - Aleves 3:2 (0:2)Branky: 61. z pen. a 89. Iglesias, 81. Joaquin - 12. Joselu, 24. Mendez