eFotbal

Benzema ve stínu Ronalda? Francouzský kanonýr je po letech konečně středem pozornosti

Benzema ve stínu Ronalda? Francouzský kanonýr je po letech konečně středem pozornosti
Benzema ve stínu Ronalda? Francouzský kanonýr je po letech konečně středem pozornostiFlashscore
Karim Benzema v aktuální sezóně září více, než kdykoliv předtím. Svými výkony přibližuje Real Madrid k pětatřicátému titulu v La Lize i potenciálnímu úspěchu v Lize mistrů. Pro hráče samotného, se tak může jednat do jisté míry o zadostiučinění, za léta, které strávil ve stínu Cristiana Ronalda.
Reklama
Reklama

Karim Benzema a Cristiano Ronaldo byli kdysi spoluhráči v Realu Madrid, přičemž portugalská superstar vrhala značný stín na jeho francouzského kolegu v Santiagu Bernabeu. Ronaldo přepisoval historické tabulky a byl hlavní hvězdou Los Blancos.

Po Ronaldově odchodu v roce 2018 se předpokládalo, že Real musí podepsat hvězdu prvotřídní kvality, která by se alespoň z části mohla přiblížit jeho záři.

Královský klub tak podepsal Edena Hazarda, který měl být substitucí Ronaldovy persony, avšak jeho plamen ve španělské metropoli pohasnul.

Real tak musel hledat nového muže, o kterého by se mohl opřít. Nemusel pro něj však chodit daleko.

Jedno české přísloví praví „pro stromy, nevidět les“ a dalo by se aplikovat i na Karima Benzemu.

Právě on se tal tím zářivým talismanem, který vede Real k úspěchům.

 Benzema vs Ronaldo: Kdo vstřelil nejvíce gólů od roku 2018?

Během devíti nezapomenutelných let v Madridu, Ronaldo zaznamenal neuvěřitelných 450 gólů ve 438 zápasech (vrámci všech soutěží) a pomohl Realu ke dvěma titulům v La Lize a čtyřem korunám v Lize mistrů.

Ve stejném období, oba hráči se k Realu připojili v roce 2009, kdy se revitalizoval Perézův projekt Galácticos, si Benzema připsal 192 branek během 412 zápasů.

Není tedy divu, že pozornost médiíí i celého světa směřovala především k Portugalci.

Jak ale vypadají statistiky obou hráčů po Ronaldově odchodu?

Ronaldo vstřelil 101 gólů ve 134 zápasech za Bianconeri, zatímco dalších 21 zásahů přidal v Manchesteru United, do kterého se vrátil v létě minulého roku.

Karim Benzema během stejného období nastřílel o 4 branky více než jeho bývalý spoluhráč a jakoby mu Ronaldův odchod dodal potřebné sebevědomí a prospěl jeho rozvoji.

Statistiky francouzského útočníka jsou neskutečné, nesmíme však zapomínat na fakt, že si Ronaldo musel zvykat na nové prostředí a také na otázku věku obou fenomenálních útočníků.

Benzema je o 4 roky mladší než rodák z Madeiry.

V aktuální sezóně si Benzema připsal již 39 branek a jedná se o jeho nejplodnější období.

Ronaldo si své statistiky vylepšil 0 21 branek a letos se také stal nejlepším střelcem fotbalové historie.

Zdroj: transfermarkt.com