eFotbal

Berana nadchnul Pelta. Co mi tady nabídnul za zázemí a za všechno, neváhal jsem ani chvíli, líčí exslávista

Berana nadchnul Pelta. Co mi tady nabídnul za zázemí a za všechno, neváhal jsem ani chvíli, líčí exslávista
Berana nadchnul Pelta. Co mi tady nabídnul za zázemí a za všechno, neváhal jsem ani chvíli, líčí exslávistaFlashscore
U jabloneckého přehrání Benátek nad Jizerou (3:0) už byla také jedna z letních posil Michal Beran, který už si v české nejvyšší soutěži zahrál za čtyři kluby (Slovan Liberec, Slavia, Pardubice, Bohemians Praha 1905). I s ohledem na to, že šlo o jeho první den v nových barvách, mu hlavní trenér Luboš Kozel poskytl druhých pětačtyřicet minut.
Reklama
Reklama

Pocity z přestupu má jen výborné a na sever Čech se těšil, protože v klubu hodně lidí zná. Původně měl přitom mít namířeno do zahraničí, konkrétně do polské Ekstraklasy...

První kontakt s Jabloncem, jemuž se upsal na příští tři sezony do léta 2027, přišel zhruba dva měsíce dozadu, čili ještě v rozehraném předešlém ročníku. "Panu Peltovi jsem tehdy řekl, že chci odejít do zahraničí. Což vyšlo tak na půl. Podepsal jsem smlouvu v Polsku, ale ten klub sestoupil. Takže se ta smlouva zrušila. Pan Pelta se potom ozval znovu a musím říct, že co mi tady nabídnul za zázemí a za všechno, tak jsem neváhal ani chvíli. Ten jeho projekt, který mi naznačil, se mi líbil už od začátku. Pak už nebylo co řešit," líčil na webu fkjablonec.cz vítěz domácího poháru z roku 2021.

Drobný fotbalista má ve svých třiadvaceti letech více než 100 prvoligových startů a všechny síly hodlá napnout ve prospěch Jablonce. "Udělám cokoliv, aby se týmu dařilo. Abychom se posunuli herně, výsledkově a byli úspěšní," hlásil Beran.

NIKLA MĚNÍ ZA SKUHRAVÉHO A PO ČTYŘECH LETECH VE ČTYŘECH ČESKÝCH KLUBECH ZAŽÍVÁ BAJZA NÁVRAT DO RODNÉ ZEMĚ

Z toho, že mu to nevyšlo v Edenu, kde byl pod smlouvou čtyři roky, se určitě nehroutí. Tím spíš, když je v novém prostředí spokojený od prvního dne. "Ve Slavii to bylo těžké. Přicházel jsem tam a doufal jsem, že se to vyvine jinak. Ale nedá se nic dělat. Prostě to tak asi mělo být. Teď musím podávat co nejlepší výkony v Jablonci a uvidíme co bude dál," doplnil.

A co od své nejnovější klubové mise očekává? "Další posun v mojí kariéře. Nějaké starty už mám. Ale teprve jsem se dostával do toho, abych se stal prvoligovým hráčem. Doufám, že teď už opravdu jsem, a když na to budu mít, můžu hrát každý zápas," přednesl bývalý mládežnický reprezentant Česka.

P.S.: Na Střelnici nadále pokračuje i důležitý záložník Miloš Kratochvíl. Po šesti letech byla jednání o dalším prodloužení kontraktu delší a náročnější, nicméně nakonec se podařilo. "S panem Peltou jsme se domluvili, že budu v Jablonci pokračovat. Řešil jsem svou budoucnost i směrem k několika nabídkám v zahraničí, ale nakonec jsme se rozhodli tak, že zůstanu v Jablonci. Dávalo mi to největší smysl i z pohledu rodiny a prostředí," uzavřel explzeňský fotbalista.

MLČENÍ KANONÝRŮ VE DRUHÉ LIZE? SUPERSTŘELEC TAM HRÁT NEBUDE, 15 GÓLŮ JE STROP, MYSLÍ SI WÁGNER