eFotbal

Bierhoff je minulost, Völler současnost: K nové práci u národního týmu přistupuji s vděčností, touhou a velkou motivací

Bierhoff je minulost, Völler současnost: K nové práci u národního týmu přistupuji s vděčností, touhou a velkou motivací
Bierhoff je minulost, Völler současnost: K nové práci u národního týmu přistupuji s vděčností, touhou a velkou motivacíFlashscore
Novým sportovním ředitelem německé reprezentace bude Rudi Völler. Mistr světa z roku 1990 nahradí ve funkci Olivera Bierhoffa, který rezignoval v prosinci po nepovedeném vystoupení svěřenců Hansiho Flicka na světovém šampionátu v Kataru. Dnes to oznámil německý svaz.
Reklama
Reklama

"Mám velkou radost, že se Rudi Völler ujme tohoto náročného úkolu. Díky svému životopisu, vynikajícím úspěchům i jako osobnost je ideálním řešením pro německý fotbal," uvedl místopředseda svazu Hans-Joachim Watzke v prohlášení.

Dvaašedesátiletý Völler už působil u národního týmu jako trenér v letech 2000-2004. Naposledy zastával funkci sportovního ředitele v Leverkusenu.

Jako hráč absolvoval v německém dresu 90 zápasů a dal 47 gólů. Kromě světového titulu má stříbro z MS v roce 1986 a ME v roce 1992.

"Po mnoha skvělých letech v Bayeru Leverkusen se vracím tam, kde jsem už zažil krásné časy jako trenér. K nové práci u národního týmu přistupuji s vděčností, touhou a velkou motivací," řekl Völler.

Jeho úkolem bude připravit s Flickem německé fotbalisty na domácí Euro v roce 2024. Na světovém šampionátu v Kataru vypadli už v základní skupině.

Depay převzal štafetu po Suárezovi s Griezmannem. Už trénoval v Madridu pod Simeonem....