eFotbal

Bílek krotí optimismus fandů Plzně: Šeriff má opravdu velmi nepříjemný tým, ve všech aspektech má vysokou kvalitu

Bílek krotí optimismus fandů Plzně: Šeriff má opravdu velmi nepříjemný tým, ve všech aspektech má vysokou kvalitu
Bílek krotí optimismus fandů Plzně: Šeriff má opravdu velmi nepříjemný tým, ve všech aspektech má vysokou kvalituFlashscore
Předzápasové tiskové konference v Kišiněvě před úvodním střetem s Šeriffem Tiraspol se účastnili dva plzeňští zástupci. Hráčskou kabinu reprezentoval Lukáš Kalvach a trenérský štáb pak Michal Bílek, u jehož slov se nyní krátce zastavíme...
Reklama
Reklama

Přesnou sestavu určí až na poslední chvíli. "Nejsem ještě stoprocentně rozhodnutý, v jakém složení nastoupíme. Jsou tam dva otazníky, uvidíme po pondělním tréninku, možná až v úterý ráno. Jsem rád, že kádr je široký a máme z čeho vybírat. Uvidíme, jak budou hráči vypadat, někteří mají malinké zdravotní problémy, pak se rozhodneme," vyprávěl v úvodu pracovního týdne exreprezentační lodivod.

K nejbližšímu soupeři, který v kvalifikaci o LM ještě neinkasoval, chová spoustu respektu. "Šeriff měl v minulé sezoně velmi dobré výsledky, teď udělal velké změny a tvoří nový tým. Je velice silný, ze čtyř zápasů v evropské kvalifikaci nedostal branku, velmi dobře brání. Jde o technické mužstvo, kde hráči dobře ovládají balon, jsou silní v obcházení jeden na jednoho. Co jsme viděli, jedná se opravdu o velmi kvalitní a nepříjemný tým. Ve všech aspektech mají vysokou kvalitu, my musíme hrát stejně jako ve dvou předchozích zápasech proti Helsinkám, hlavně jako v tom druhém. To znamená zodpovědná defenziva. Po křídlech mají obrovskou rychlost, z Nizozemska jim přišel střední útočník s velmi dobrou levou nohou. Musíme hrát zase kompaktně, zodpovědně, poctivě. Jedině tak máme šanci na dobrý výsledek," přidal na stránkách fcviktoria.cz nadřízený Havla, Kopice, Chorého a spol.

S čím přesně půjde jeho Viktoria v úterý večer před kamerami České televize do akce? "Maribor se soustředil vyloženě na defenzivu, obranu soupeře skoro neprověřil. Musí být pozorná naše defenziva, ale chceme hrát také aktivně dopředu, vytvářet si situace a dostávat se do zakončení. Chceme uhrát dobrý výsledek pro odvetu, půjdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát," zakončil na klubovém webu trenér západočeského celku, který vstoupil do nového ligového ročníku remízou na teplických Stínadlech.

Béčkový guláš. Do ligy i z 6. místa ve II. lize! Když áčko Sparty (Slavie, Sigmy) spadne, může ho zachránit béčko

Zdroj: fcviktoria.cz