eFotbal

Blíží se senzační přestup? Brankář Letáček míří do Španělska, Baník dal odchodu zelenou

Blíží se senzační přestup? Brankář Letáček míří do Španělska, Baník dal odchodu zelenou
Blíží se senzační přestup? Brankář Letáček míří do Španělska, Baník dal odchodu zelenouFlashscore
Vypadá to, že jeden z nejpřekvapivějších českých přestupů léta se skutečně upeče! Zájem španělského Getafe o brankáře Jiřího Letáčka trvá a Baník souhlasil s nabídkou, kterou od španělského klubu obdržel. Pětadvacetiletý gólman tak míří jednat do Madridu.
Reklama
Reklama

V pětadvaceti letech si Letáček může splnit sen, La Liga je velmi blízko. Podle portálu inFotbal.cz se má nabídka ze Španělska pohybovat kolem 50 milionů korun, což mělo společně s faktorem, že Letáček o přestup velmi stojí, Baník přesvědčit.

Klub také vydal prohlášení, ve kterém potvrzuje významný progres v jednání mezi oběma stranami. „Výsledkem toho je, že jsme Jirkovi dali souhlas, aby mohl závěrečnou fázi jednání absolvovat přímo v zahraničí. Od mužstva se tedy odpojuje a uvidíme, co přinesou příští hodiny," cituje šéfa sportovního úseku Luďka Mikloška klubový web.

Letáčka tak čeká závěrečné rokování a zdravotní prohlídka. Pokud půjde vše, jak má, měl by se ke kádru Getafe obratem připojit.

Pro Baník se tím těsně před startem ligy komplikuje situace, přišel totiž o svou brankářskou jedničku. Naplno se tak rozjede boj o novou, trochu navrch by mohl mít dvaadvacetiletý Jakub Markovič, který v klubu už působil na pozici dvojky.

Web inFotbal.cz ale informuje o tom, že se Baník rozhlíží i jinde. Mezi kandidáty na přestup patří Matouš Trmal, který je momentálně jedničkou Mladé Boleslavi. Další variantou by mohlo být angažování zkušeného Václava Hladkého. Ten sice postoupil s Ipswichem do Premier League, ale následně se v klubu nedomluvil na nové smlouvě a momentálně je stále bez angažmá.

Z Baníku do Premier League jako Baroš? O Riga je zájem v top 5 ligách. Tomáš může stát až 80 milionů, hlásí agent