eFotbal

Bombarďák Vardy bude po postupu do Premier League dál dávat góly za Leicester

Bombarďák Vardy bude po postupu do Premier League dál dávat góly za Leicester
Bombarďák Vardy bude po postupu do Premier League dál dávat góly za LeicesterFlashscore
Leicester bude moci i po návratu do Premier League spoléhat na kanonýra Jamieho Vardyho. Klub oznámil, že sedmatřicetiletý útočník prodloužil smlouvu do června 2025. Za Leicester odehrál Vardy už dvanáct sezon a před osmi lety s ním získal titul, v sezoně 2019/20 byl nejlepším ligovým střelcem.
Reklama
Reklama

V této sezoně Vardy přispěl k okamžitému návratu Leicesteru do nejvyšší soutěže 18 góly a svoji střeleckou bilanci vylepšil na 190 branek ve 464 soutěžních zápasech. "Pořád mám ještě něco před sebou. Vždy jsem říkal, že věk je jenom číslo. Nohy mám v pořádku a budu pokračovat, dokud neřeknou, že stačilo. Jednou ten den přijde, ale ne teď," uvedl Vardy na klubovém webu.

Vardy přišel do Leicesteru v roce 2012 z Fleetwoodu působícího v páté lize. City poté v roce 2014 pomohl k postupu do Premier League, kde o dva roky později přispěl 24 zásahy k zisku šokujícího titulu. Alespoň dvacet branek nastřílel ještě dvakrát, včetně ročníku 2019/20, kdy mu 23 gólů stačilo k zisku Zlaté kopačky. V předminulé sezoně zažil střelecky nejhorší rok v lize, prosadil se jen třikrát a nezabránil sestupu, ale v uplynulém ročníku byl opět tahounem. Leicester druhou ligu vyhrál a vybojoval přímý postup.

Reprezentační kariéru Vardy ukončil už v roce 2018 s bilancí 26 startů a sedm gólů.