eFotbal

Bosák: Panákovi bych přál, aby se mu konečně splnil sen a mohl si zahrát za Spartu pořádnou porci utkání

Bosák: Panákovi bych přál, aby se mu konečně splnil sen a mohl si zahrát za Spartu pořádnou porci utkání
Bosák: Panákovi bych přál, aby se mu konečně splnil sen a mohl si zahrát za Spartu pořádnou porci utkáníFlashscore
Toho, že si někteří hráči nemohli po Euru dostatečně odpočinout, si ve svém komentáři pro server seznamzpravy.cz všiml i uznávaný televizní komentátor Jaromír Bosák. Pohárové dění už holt jede naplno a v příštím týdnu do něj vstoupí jak Plzeň, tak Sparta, v níž neměli příliš dlouhou doholenou Dávid Hancko, Jakub Pešek nebo Adam Hložek.
Reklama
Reklama

"Letenští už do přípravy zařadili Dávida Hancka i Adama Hložka. Oba neměli na Euro příliš náročný program, co se herního vytížení týká. Hložek nastoupil čtyřikrát, ale vždy jen na relativně krátký časový úsek, Hancko dokonce jen jednou. Nic to ale neubírá na psychické náročnosti a nutnosti udržovat se celou dobu v optimální fyzické kondici. K tomu žijete šest, sedm týdnů v dokonalé bublině, takřka bez kontaktu s nejbližšími a přáteli, neznáte nic jiného než letiště, hotel, stadion, tréninkové hřiště, na všechno další si musíte nechat zajít chuť. Oddech a odpočinek se počítal v případě obou fotbalistů Sparty na jednotky dnů. Kdekdo mávne rukou, ale co byste říkali, respektive vaši rodinní příslušníci, když by vám zaměstnavatel oznámil, že vaše dovolená se počítá na pět dní? A to po roce, kdy jste se věru neflákali a patřili k nejlepším v podniku. Jistě, povolání špičkového fotbalisty je dobře placené a spojené s mnohými požitky, ale má i své stinné stránky," podotkla na stránkách seznamzpravy.cz dlouholetá tvář ČT Sport.

Dvanácti českými tituly ověnčené slavné "S", ve kterém absolvuje svou první letní přípravu Pavel Vrba, čeká ve 2. předkole LM Rapid Vídeň, což je vicemistr rakouské bundesligy. "Bude určitě zajímavé sledovat ji jako celek, co s ní dokáže udělat Pavel Vrba. Při všech nových jménech a stálicích jsem nejvíce zvědavý na Filipa Panáka. Jako velmi nadějný prospekt přišel v roce 2019 z Karviné. Jenomže vleklé zdravotní problémy mu nedovolily za dva roky odehrát ani minutu v letenském áčku. V závěru minulé sezóny se dostal do takového fyzického stavu, že mohl absolvovat kompletní tréninkové dávky, pětkrát nastoupil na béčko. Z rakouského soustředění i přípravných zápasů jdou o Panákovi velmi dobré zprávy a vypadá to, že se bude rozhodovat mezi ním a dalším navrátilcem z marodky – Lukášem Štětinou. Už proto, čím vším si musel projít, bych Filipu Panákovi přál, aby se mu konečně splnil sen a mohl si zahrát za Spartu pořádnou porci utkání," přidal na seznamzpravy.cz Bosák.

Největší oslabení současné Viktorie je zranění důležitého záložníka Lukáše Kalvacha. "V Plzni také nejsou nejklidnější. Zranění Lukáše Kalvacha je hodně velká nepříjemnost, zdravotní problémy sužují i gólmana Jindřicha Staňka. Vzhledem k současné ekonomické situaci západočeského klubu nemohl trenér Bílek počítat s tím, že by kádr doznal nějakého výrazného posílení. Na přestup či z hostování přišli Janošek, Mosquera, Řezník, Hlavatý, Ndiaye, což jsou na české poměry kvalitní hráči, zvláště na Hlavatého, který mě zaujal v dresu Pardubic, jsem velmi zvědav. Ale nepřišla opravdová osobnost, hotový hráč, který by mužstvo sám pozvedl o jeden kvalitativní stupeň výš. Sparta i Plzeň by nutně potřebovaly postoupit. Eventuální posun do hlavní soutěže Ligy mistrů nebo Evropské ligy by jednak výrazně upokojil fanoušky už dlouho lačnící po podobném úspěchu, ale hlavně by byl odměněn tučným šekem ze sídla Evropské fotbalové federace, což by – především v případě Plzně – byl dar z nebe. Jestli k tomu dojde, se dozvíme brzo," uzavřel na seznam.cz člen Realu TOP Praha.

Nový stadion? Národ si ho zaslouží. Je jen otázka času, kdy bude minimálně pro 40 tisíc diváků, tvrdí Hašek

Zdroj: seznamzpravy.cz