eFotbal

Brighton realizoval obchod století. Liverpool udělal z Caiceda nejdražšího hráče v historii Premier League

Brighton realizoval obchod století. Liverpool udělal z Caiceda nejdražšího hráče v historii Premier League
Brighton realizoval obchod století. Liverpool udělal z Caiceda nejdražšího hráče v historii Premier LeagueFlashscore
Liverpool se dohodl na přestupu ekvádorského reprezentanta Moisése Caiceda z Brightonu. Podle britských médií zaplatí "Reds" za jednadvacetiletého záložníka až 127 milionů eur (3,07 miliardy korun) a udělají z něj nejdražšího hráče v historii anglické ligy.
Reklama
Reklama

Dosavadní rekord drží Chelsea, která v zimě přivedla z Benfiky Lisabon argentinského mistra světa Enza Fernándeze za 121 milionů eur (2,92 miliardy korun).

Londýnský klub měl zájem i o Caiceda, ten má ale namířeno do Liverpoolu, kde obnoví ve středu pole spolupráci s bývalým spoluhráčem z Brightonu Alexisem Mac Allisterem.

Nejdražší přestupy do Premier League:

(v miliardách korun)

1. Moisés Caiceco (Brighton - Liverpool) - 3,072. Enzo Fernández (Benfica - Chelsea) - 2,873. Declan Rice (West Ham - Arsenal) - 2,824. Jack Grealish (Aston Villa - Manchester City) - 2,795. Romelu Lukaku (Inter Milán - Chelsea) - 2,68

Zdroj: transfermarkt.com

Caicedo přišel do Brightonu z ekvádorského celku Independiente del Valle za pět milionů eur (121 milionů korun). V Premier League debutoval teprve v dubnu minulého roku, v 45 zápasech dal dvě branky. V národním týmu má bilanci 32 utkání a tři góly.

Liverpool těsně před startem anglické ligy, kterou zahájí v neděli proti Chelsea, pokračuje v obměně kádru. V létě tým opustili zkušení záložníci Fabinho, James Milner nebo kapitán Jordan Henderson. Kromě Mac Allistera přišel ještě maďarský středopolař Dominik Szoboszlai.

Sága končí, Tuchel už vyhlíží Kanea. V pátek čeká střelce zdravotní prohlídka a podpis smlouvy do roku 2027

Foto: FC Liverpool