eFotbal

Bude Neuer pokračovat v reprezentaci? Němci jsou přesvědčeni, že ano a přisuzují mu kapitánskou pásku

Bude Neuer pokračovat v reprezentaci? Němci jsou přesvědčeni, že ano a přisuzují mu kapitánskou pásku
Bude Neuer pokračovat v reprezentaci? Němci jsou přesvědčeni, že ano a přisuzují mu kapitánskou páskuFlashscore
Nejprve neobvyklá přestávka, pak odjezd na mistrovství světa 2026. Manuel Neuer (38) chce zřejmě pokračovat v kariéře v německém národním týmu. Podle informací deníku Bild se mistr světa z roku 2014 v kádru Die Mannschaft již rozhodl o své budoucnosti na mezinárodní scéně.
Reklama
Reklama

Sportovní ředitel Německého fotbalového svazu (DFB) Rudi Völler nedávno prohlásil, že Neuer dostane pozvánku do reprezentace na zářijové mezistátní zápasy, a bude mu tak umožněno pokračovat v kariéře v národním týmu. Deník Bild v úterý potvrdil, že gólman Bayernu Mnichov má zájem v mezinárodní kariéře pokračovat. DFB ale na dotaz agentury SID neodpověděl a zprávu nepotvrdil.

Podle německého listu se Neuer nezapojí do zápasů proti Maďarsku v Düsseldorfu (7. září) a Nizozemsku v Amsterdamu (10. září), chce si totiž dát pauzu. Do národního týmu by se nicméně měl vrátit ke konci roku a projít s ním i kvalifikaci na nadcházející mistrovství světa, kde by si rád zahrál.

Osmatřicetiletý gólman na začátku srpna uvedl, že zatím nemá co oznámit, když byl na konec v reprezentaci dotázán novináři. Po vyřazení z domácího mistrovství Evropy před čtyřmi týdny nechal rozhodnutí o své budoucnosti v dresu národního týmu otevřené.

TROJLÍSTEK TVÁŘÍ LONDÝNSKÉHO ARSENALU, KTERÝ MÁ V BRZKÝCH DNECH HODIT KOUČ ARTETA PŘES PALUBU

Další reprezentační okna jsou naplánovaná na říjen a listopad. V každém z nich odehrají svěřenci Juliana Nagelsmanna dva zápasy Ligy národů. Po evropském šampionátu už ohlásili konec kariéry v německém výběru Thomas Müller, Toni Kroos a v pondělí večer i dosavadní kapitán Ilkay Gündogan.

Pokud by Neuer pokračoval, byl by právě on kandidátem na zisk kapitánské pásky. Ostatně tuto roli v Die Mannschaftu už sedm let zastával, a to až do podzimu 2023. Na klubové úrovni má Neuer platnou smlouvu s Bayernem do léta 2025.

Pokračování rodáka z Gelsenkirchenu mezi třemi tyčemi by bylo další velkou ranou pro Marca-Andrého ter Stegena. Dvaatřicetiletý brankář je od roku 2014 jedničkou věhlasné Barcelony, stálé místo v brance Německa se mu ale vybojovat nedaří. I když často zastupoval Neuera během jeho přestávek způsobených zraněními, naposledy po jeho vážné nehodě na lyžích v prosinci 2022.

Foto: FC Bayern München