eFotbal

Budeme rádi, když budeme mít k dispozici základní jedenáctku a pětici hráčů na dostřídání, trápí Trpišovského před odvetou

Budeme rádi, když budeme mít k dispozici základní jedenáctku a pětici hráčů na dostřídání, trápí Trpišovského před odvetou
Budeme rádi, když budeme mít k dispozici základní jedenáctku a pětici hráčů na dostřídání, trápí Trpišovského před odvetouFlashscore
Také kouče pražské Slavie zasáhla zpráva o onkologickém onemocnění šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka. Nejen o tom ale Trpišovský hovořil na předzápasové tiskové konferenci před osmifinálovou odvetou Evropské konferenční ligy s Lincem.
Reklama
Reklama

„Ta zpráva nás hodně zasáhla. Když jsem se to dozvěděl, tak jsem celou noc nespal. Mě osobně se to hluboce dotýká, jsme spolu v dennodenním kontaktu, je to náš šéf. Všechny nás přivedl do Slavie. Je to člověk, který je s námi ve velmi úzkém kontaktu a máme na něj silné vazby. Do posledního dne před zákrokem jsem s ním byl v kontaktu. Jediné, co teď můžeme dělat, je povzbuzovat ho. Víme, jak moc mu na Slavii záleží, chceme mu dělat radost a pomáhat mu v boji, který bude dlouhodobě podstupovat. Chceme mu zlepšovat náladu, aby byl co nejdřív mezi námi,“ komentoval slávistický lodivod situaci kolem Tvrdíkova zdravotního stavu.

Právě i kvůli němu Trpišovský doufá, že se „sešívaným“ povede projít do čtvrtfinále nové evropské soutěže. Pokud se to jeho svěřencům na trávníku povede, bude to pro klub z Edenu mimochodem bylo třetí čtvrtfinálová účast v evropských pohárech za poslední čtyři roky. „Pro nás by třetí čtvrtfinále během čtyř let byl fenomenální úspěch. Víme, že to máme dobře rozehrané a chceme to za každou cenu dotáhnout. Vnímáme, že proti nám je hodně houževnatý soupeř, který i v prvním utkání ukázal svoji kvalitu. Nám tam hodně pomohlo, že jsme šli do vedení 2:0, ale i tak byli v některých fázích hodně nepříjemní, což potvrdili i v posledním ligovém zápase, který vyhráli suverénně 6:0. Očekávám minimálně stejně těžký zápas jako v Praze,“ krotil Trpišovský náskok z domácího utkání s tím, že do zápasu Slavie půjde s tím, jako by se hrálo pouze jen na jediný zápas a bylo to 0:0. „Momentálně chceme udělat všechno pro to, abychom postoupili do čtvrtfinále, pak je repre pauza a uvidíme, co přinese čas. V hlavě máme jen zápas s LASKem,“ dodal.

Trenéra úřadujícího mistra nicméně trápí zdravotní stav několika jeho svěřenců. Do Rakouska tak s týmem ve vlaku neodcestoval mladík Samek a problémy má i Lukáš Masopust, který nedohrál poslední ligové utkání v Liberci. „Situace se mění každou hodinou. V neděli se ale blíží návrat hráče, na kterého dlouhodobě čekáme, to jsou pozitivní zprávy. Na druhou stranu jsme teď na čtvrtek hodně dobití. Odjel s námi Taras Kačaraba, který se zdá být stoprocentně v pořádku. Daniel Samek musel zůstat doma kvůli problémům z nedělního utkání. Lukáš Masopust není úplně v pořádku. Hodně hráčů si prošlo problémy. Budeme rádi, když budeme mít k dispozici základní jedenáctku a pětici hráčů na dostřídání. Je to podobné jako před prvním zápasem, definitivně uvidíme po rozcvičení v den zápasu,“ naznačil šestačtyřicetiletý trenér, co jej trápí.

V ideálním případě by nicméně nominaci přizpůsobil i karetnímu ohrožení svých hráčů. „Máme to v hlavě, víme, jakých hráčů se to týká. Rádi bychom se tomu vyhnuli, abychom je měli k dispozici na případné další kolo, kdyby se nám podařilo postoupit. Ale musíme mít v hlavě, že soupeř je nepříjemný, což ukázal v některých momentech u nás. Musíme mít hlavě primárně to, abychom zápas zvládli,“ dodal k nepříjemnostem ohledně zápasu a složení sestavy.

Zdroj: Slavia.cz

Odvetu s Lincem budeme chtít zvládnout i pro Tvrdíka, sdělil Lingr novinářům. Cestu vlakem si prý užil