eFotbal

Budoucnost McTominaye? Ten Hag byl nakloněn prodeji, ale vedení tento návrh vetovalo

Budoucnost McTominaye? Ten Hag byl nakloněn prodeji, ale vedení tento návrh vetovalo
Budoucnost McTominaye? Ten Hag byl nakloněn prodeji, ale vedení tento návrh vetovaloFlashscore
V létě minulého roku se skotský reprezentant Scott McTominay pomalu a nerad rozhlížel po novém zaměstnavateli. Rudí ďáblové vysílali jeho směrem signály, že s ním již do budoucna nepočítají. Sedmadvacetiletý ofenzivně laděný hráč však v této sezóně vykazuje parádní střeleckou formu, což by nakonec mohlo vést k tomu, že by se na Old Trafford mohl dočkat nového kontraktu.
Reklama
Reklama

McTominay se výraznou měrou podílel na postupu Skotska na letošní Euro, v barvách Manchesteru United naskočil do pětadvaceti ligových zápasů, ve kterých si připsal již 7 gólů a 1 asistenci. Nizozemský stratég Erik ten Hag i tak neskrýval plány, že by jeho místo v kabině uvolnil i po této sezóně.

Vedení v čele se Sirem Jimem Ratcliffem však tento návrh vetovalo a schválilo naopak jednání se samotným hráčem o možném novém kontraktu. McTominay vzešel z mládežnické akademie Rudých ďáblů a do A-týmu jej začlenil během svého působení portugalský trenér José Mourinho.

ČEKÁ PREMIER LEAGUE BOJ O SESTUP V KANCELÁŘÍCH? NOTTINGHAM SE ODVOLAL PROTI ODEČTENÍ ČTYŘ BODŮ

Jeho trefy v této sezóně byly v celé řadě případů klíčové a pomohly Manchesteru United k důležitým bodům. Budoucnost skotského legionáře má být v těchto týdnech otevřena znovu, avšak s příslibem, že vedení klubu má zájem spolupráci prodloužit.

McTominay si aktuálně přijde na 60 tisíc liber týdně, nový kontrakt by měl zahrnovat i lepší plat. Podle britského listu Daily Star je na Ostrovech několik klubů, které by chtěly využít situace, kdyby obě strany nenalezly shodu.

Foto: Manchester United FC