eFotbal

Buffon dosáhl v italském prostředí již na pětadvacet trofejí a vyrovnal rekord Maldiniho

Buffon dosáhl v italském prostředí již na pětadvacet trofejí a vyrovnal rekord Maldiniho
Buffon dosáhl v italském prostředí již na pětadvacet trofejí a vyrovnal rekord MaldinihoFlashscore
Atalanta Bergamo, jíž zdobí nejlepší útok na celém Apeninském poloostrově, si musí na druhou pohárovou trofej od roku 1963 ještě počkat.
Reklama
Reklama

Ve finále Coppa Italia na ni totiž vyzrál Juventus, jenž se z pohárového prvenství radoval po třech letech a jeho trenér Andrea Pirlo tak přeci jen zakončil sezonu s nějakým úspěchem.

Pro Gigi Buffona, jenž v doznívajícím ročníku dosáhl na 14 soutěžních startů, což není na náhradníka až tak špatné, se jednalo o loučení s turínským obrem z Juventus Stadium, jehož za pár týdnů podruhé opouští.

Třiačtyřicetiletý veterán ovládl s Juve pohárovou soutěž již popáté a kromě toho se podílel i na deseti ligových titulech.

Celkem už v italském prostředí vybojoval hned pětadvacet trofejí - kromě zmíněných úspěchů vyhrál i pohár v Parmě, Superpohár pozvedl nad hlavu hned sedmkrát, jeden zářez má v Poháru UEFA a do oficiálních statistik se mu počítá také první místo v Serii B.

Držitel jednoho primátu z Ligue 1 tak vyrovnal dosavadního rekordmana Paula Maldiniho. Dnes dvaapadesátiletý italský internacionál s přezdívkou "Il Capitano" strávil v řadách milánských Rossoneri celou kariéru a za áčko AC hrál od roku 1985 do roku 2009.

Darida přišel o hvězdného kolegu, Khedira se rozhodl po 15 letech opustit profesionální mapu

Zdroj: lequipe.fr