eFotbal

Byla to divočina, hodnotil premiéru v divizi Švenger. Ze sešupu o dva stupínky níž si posila Kladna nic nedělá

Byla to divočina, hodnotil premiéru v divizi Švenger. Ze sešupu o dva stupínky níž si posila Kladna nic nedělá
Byla to divočina, hodnotil premiéru v divizi Švenger. Ze sešupu o dva stupínky níž si posila Kladna nic neděláFlashscore
Držitel dvou českých titulů a stejného počtu domácích pohárů Milan Švenger už je od závěru minulého týdne součástí divizního Kladna, které by po letech v ústraní moc rádo zaťukalo na brány ČFL.
Reklama
Reklama
Úspěšný žolík Brna Alijagič ukončil dobu temna: Cítím, že herně tam byly rezervy, hlavně musím dotrénovat kondici

Středočeský celek je v divizi B po sedmi kolech čtvrtý s bilancí pěti výher a dvou proher, s tím, že při skóre 20:8 aktuálně ztrácí na vedoucí Chomutov dva body.

Exžižkovský strážce svatyně, který by se měl jednou do třetí městské části metropole vrátit jako trenér brankářů, si na nové klubové adrese plácl s manažerem Michalem Dymlem na hostování na celou sezonu 2023/2024 a doufá, že si společně budou moci na jejím konci říci, že byla úspěšná.

Ve čtvrté nejvyšší soutěži nikdy nechytal. "Že jdu o dva stupínky dolů, tak to neberu. Já na Žižkově prodloužil před měsícem smlouvu, ale teď to přišlo tak, že je to pomoc Viktorce, Kladnu, i mně. Jsem spokojen," oznámil v interview pro denik.cz sedmatřicetiletý veterán.

Posledních 10 let Milana Švengera:

- Vlašim- Sparta- Bohemians Praha 1905- Příbram- Zlín - Viktoria Žižkov- Rakovník- Kladno

Jeho víkendová premiéra proti Brandýsu nad Labem (2:1) byla vítězná. Švenger inkasoval pouze z pokutového kopu a Kladno si tak před domácím publikem udrželo stoprocentní bilanci.

"Pro mne to tedy byla docela divočina. Já divizi nikdy nechytal, snad jsem na ní nikdy nebyl ani jako divák, takže se teprve seznamuji. Ale vážně to bylo dost hektické," neměl problém přiznat ostřílený exsparťan.

Druhý start za áčko Kladno by ho měl čekat již v závěru tohoto týdne, kdy ho čeká regionální derby proti celku SK Slaný. Blíží už se také třetí kolo MOL Cupu, v rámci nějž dorazí na stadion Františka Kloze ligový Slovan Liberec.

P.S: Jeho nový spoluhráč Matěj Šnobl mimochodem právě teď táhne grandiózní žolíkovskou bilanci. Již počtvrté za sebou totiž nastoupil do hry z lavičky náhradníků a počtvrté se dokázal střelecky prosadit. I díky němu se tak kladenský klub pyšní šňůrou čtyř soutěžních triumfů v řadě.

DIVIZNÍ KLADNO LAPILO DO SVÝCH SPÁRŮ DALŠÍ ZVUČNÉ JMÉNO. PO FOLPRECHTOVI SE KLUBU UPSAL I ŠVENGER