eFotbal

Bývalá hvězda Realu a irský bouřlivák. Sudí Clattenburg odhalil pět hráčů, se kterými bylo na hřišti nejtěžší pořízení

Bývalá hvězda Realu a irský bouřlivák. Sudí Clattenburg odhalil pět hráčů, se kterými bylo na hřišti nejtěžší pořízení
Bývalá hvězda Realu a irský bouřlivák. Sudí Clattenburg odhalil pět hráčů, se kterými bylo na hřišti nejtěžší pořízeníFlashscore
Bývalý rozhodčí Mark Clattenburg poskytl rozhovor pro britský deník The Sun, ve kterém odhalil jména pěti hráčů, se kterými bylo nejtěžší se na hřišti vypořádat. Některá jména na seznamu překvapí.
Reklama
Reklama
Roy Keane

Už je to nějaký pátek, co irský bouřlivák neničí střed pole soupeře v dresu Manchesteru United. Keane vystřídal anglické pažity za komentátorská stanoviště a trenérské týmy.

Clattenburg o hráči, který svou kariéru ukončil v sezoně 2005/06 v dresu Celticu, prohlásil: “Roy byl fyzický, tvrdý a nedalo se mu věřit. Nikdy jste nevěděli, co udělá příště.“

Zdroj: Manchester United FC

Pepe

Jméno dlouholeté opory defenzivních řad Realu Madrid a portugalské reprezentace v seznamu nepřekvapí. Pepe v únoru oslavil své 40. narozeniny a nadále dostává své pověsti hráče, proti kterému nikdo nechce hrát, v dresu Porta.

“S Pepem to bylo vždycky náročné. Byl to fotbalista, co se snažil provokovat a vytáčet útočníky, aby se nechali vyloučit,“ poznamenal o Portugalci Clattenburg.

Zdroj: FC Porto

Craig Bellamy

Velšský krajní záložník ve své kariéře doslova procestoval Spojené království. Dnes třiačtyřicetiletý bývalý fotbalista v rámci Premier League působil v Liverpoolu, Newcastlu, Blackburnu, West Hamu i Manchesteru City.

Clattenburg ho ve svém žebříčku řadí opravdu vysoko: “Craig byl nejhorší – alespoň tak jsem to vnímal roky. Byl hrubý, bez ohledu na to, co jste se mu snažil říct. Ale i já v jeho případě udělal chyby. Například, když jsem ho nesprávně vyloučil za simulování penalty v zápase proti Boltonu.“

Zdroj: Liverpool FC

Jens Lehmann

Další postavou Clattenburgova seznamu je bývalá německá brankářská hvězda Jens Lehmann. Gólman, který odchytal nespočet zápasů v Premier League i Bundeslize, byl svou výřečností pověstný.

“Cenil jsem Jensovu tvrdou práci. Ale vždy s ním byly problémy, zejména když se něco odehrávalo v jeho vápně. V jednom kuse si stěžoval, že mu soupeři šlapou na prsty u nohou. Jens si to s nimi pokaždé vyřizoval a strhla se hádka,“ popisuje brankáře Clattenburg.

Zdroj: Arsenal FC

Rio Ferdinand

Posledním na seznamu je bývalý kapitán Manchesteru United Rio Ferdinand. Jistota na pozici stopera Rudých ďáblů se do Clattenburgova výčtu dostala především díky umění mind games.

“V éře Alexe Fergusona to s ním bylo náročné. Vždy dovedl hrát mind games na všechny strany. Díval se vám do očí a dokázal se vám dostat pod kůži a ovlivnit vaše příští rozhodnutí,“ poznamenal o Ferdinandovi Clattenburg.