eFotbal

Bývalý brankář německé reprezentace Lehmann jen o vlásek unikl vězení. Problém řešil s motorovou pilou v ruce

Bývalý brankář německé reprezentace Lehmann jen o vlásek unikl vězení. Problém řešil s motorovou pilou v ruce
Bývalý brankář německé reprezentace Lehmann jen o vlásek unikl vězení. Problém řešil s motorovou pilou v ruceFlashscore
Nepříjemnost, za kterou zaplatí více než deset milionů korun. Ale také úleva, že nepůjde za mříže. Bývalý gólman německé reprezentace Jens Lehmann pyká za incident, kdy motorovou pilou poškodil majetek svého souseda. Čtyřiapadesátiletý chlapík, který byl do května 2021 také členem dozorčí rady Hertha BSC, byl v pátek odsouzen k finančnímu trestu. Státní zástupce požadoval odnětí svobody. V tomto ohledu měl Lehmann kliku. Soud ve Starnbergu se spokojil s úhrnnou pokutou ve výši 420 000 eur (přes deset milionů korun) za poškození majetku, urážky a pokus o podvod.
Reklama
Reklama

Působil ve slavných klubech jako je Dortmund či Arsenal, chytal za národní tým. Ale také už během kariéry dával najevo, že je prostě svůj. Jen Lehmann se třeba neváhal během zápasu vymočit za reklamní panel. Prostě svéráz. Jenže teď, dávno po kariéře, o sobě dal znovu vědět a fandové jen zírají, do čeho se to známý Němec pustil.

Jde o to, že Lehmann chtěl mít ze svého luxusního apartmánu výhled na jezero, jenže mu v tom bránila sousedova garáž. Pokus o domluvu nefungoval, tak se bývalý německý reprezentant rozhodl vše vyřešit po svém. Do akce se vydal s motorovou pilou v ruce, když poškodil střešní trám zmíněného objektu. A na světě byl bizarní sousedský spor, který skonči u soudu..

Bombarďák Schick dál šokuje po návratu Německo. Podpora, jakou mám od kolegů, to je útočníkův sen, lebedí si

„Jens Lehmann se sice důsledně vykresloval jako oběť, ale nebyl obětí. Byl pachatelem,“ konstatovala v pátek soudkyně Tanja Walterová. Ve výsledku se spokojila s pokutou, ale státní zastupitelství požadovalo podmíněný trest odnětí svobody na deset měsíců. Kromě zmíněného počinu s motorovou pilou čelil bývalý brankář i obvinění z pokusu o podvod a urážek. Původně stálo v obžalobě i obvinění z porušování domovní svobody, to ale poškozený soused nakonec stáhl.

Lehmann u soudu přiznal, že vstoupil do garáže s motorovou pilou v ruce, ale jinak uvedl, že už si na podrobnosti nepamatuje. Mluvil také o tom, že je cílem procesu poškození jeho pověsti. „Jediný, kdo se choval způsobem, který poškozuje jeho vlastní pověst, je sám obžalovaný,"  eagovala soudkyně Walterová.

Lehmannův obhájce Christoph Rücker se odvolával na to, že jeho mandant bude pykat kvůli tomu, že je známou osobností. Požadoval zproštění obvinění, a to ve všech bodech obžaloby. Leč soud jeho volání nevyslyšel a bývalému gólmanovi napařil mastnou pokutu.

Sestupem ohrožený Kolín nad Rýnem odvolal trenéra Baumgarta, neuspěl navíc při odvolání se zákazem přestupů