eFotbal

Bývalý rakouský kanonýr se soudí se svazem kvůli reprezentačním gólům, které mu chybí ve statistikách

Bývalý rakouský kanonýr se soudí se svazem kvůli reprezentačním gólům, které mu chybí ve statistikách
Bývalý rakouský kanonýr se soudí se svazem kvůli reprezentačním gólům, které mu chybí ve statistikáchFlashscore
Bývalá rakouská fotbalová hvězda Toni Polster se soudí s národním svazem ÖFB kvůli třem reprezentačním zápasům a gólům z 80. let minulého století, které nyní devětapadesátiletému útočníkovi chybějí ve statistikách. Svaz má čtyři týdny na to, aby na žalobu podanou Polsterovými právníky před Vánoci odpověděl.
Reklama
Reklama

Polsterovi jde o utkání proti Lichtenštejnsku v roce 1984, Tunisku v roce 1987 a Maroku v roce 1988, v nichž vstřelil celkem tři branky. Svaz je neuznává jako oficiální, takže ve statistikách nefigurují. Jak připomíná agentura APA, první ze zápasů neuznává ani lichtenštejnský svaz, i kvůli nestandardnímu střídání: jeden z rakouských hráčů se například po vystřídání znovu na hřiště v průběhu utkání vrátil.

KADEŘÁBKOVI DRŽÍ ZDRAVÍ A JE OPOROU HOFFENHEIMU. REPREZENTACE? NÁVRATU OTEVŘENÝ NEJSEM

Polster má aktuálně na kontě 95 reprezentačních startů a rekordních 44 gólů. Na bývalého hráče Austrie Vídeň, Sevilly či Kolína nad Rýnem se v počtu branek pomalu dotahuje Marko Arnautovic z Interu Milán, jenž v národním mužstvu nastřílel 36 gólů.

"To ale nemá s vůbec nic společného s Markem nebo s tím, že bych se bál o svůj rekord. Kdyby mě překonal, byl bych první, kdo by mu gratuloval. Je to prostě do nebe volající nespravedlnost, kterou chci napravit," řekl v listopadu Polster.

[p][p]Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Toni Polster (@doppelpacktoni)