eFotbal

Bývalý reprezentant Koubek končí v Augsburgu. Chci najít novou výzvu. Cílem je víc chytat, přiznal

Bývalý reprezentant Koubek končí v Augsburgu. Chci najít novou výzvu. Cílem je víc chytat, přiznal
Bývalý reprezentant Koubek končí v Augsburgu. Chci najít novou výzvu. Cílem je víc chytat, přiznalFlashscore
Fotbalový brankář Tomáš Koubek končí po pěti letech v Augsburgu, kde v poslední době nedostával šanci. Jednatřicetiletý rodák z Hradce Králové přišel do bundesligového klubu v létě 2019 z Rennes za 7,5 milionu eur a s posledním červnovým dnem mu vyprší smlouva. Augsburg na svém webu uvedl, že Koubek hledá novou sportovní výzvu.
Reklama
Reklama

"Ze sportovního hlediska jsem si přestup do FCA určitě představoval jinak, ale i tak se na tu dobu dívám s velkou vděčností a děkuji všem, kteří mě na této cestě podporovali," uvedl Koubek. Bývalý reprezentant zprvu plnil roli jedničky, ale v uplynulé sezoně chytal až v závěru při zranění Finna Dahmena.

SMŮLU VYSTŘÍDALA EUFORIE. ČESKÝ TALENT SLAVIL V HOFFENHEIMU DOUBLE, NA VEČEŘI DOSTAL RADY OD KRAJANA KADEŘÁBKA

V dresu Augsburgu odchytal Koubek celkem 40 soutěžních zápasů, 38 v lize a dva v Německém poháru. S vedením klubu jednal, zda by zůstal v jiné roli, nakonec se rozhodl odejít. "Rozhodnutí mi vstřícné diskuse neusnadnily, ale chci hledat novou výzvu, kde budu mít možnost pravidelně být v brance," dodal.

"Tomáš vždycky stavěl týmový úspěch nad osobní ambice. Otevřeně jsme m představili naše plány do budoucna a on se rozhodl odejít. Rozmíme tomu, že má stále nějaké fotbalové sny, které si chce splnit a proto se rozhodl opustit klub. Chtěli bychom mu poděkovat za všechno, co pro nás udělal a popřát mu vše nejlepší do budoucna," řekl pro klubový web sportovní ředitel bavorského klubu Marinko Jurendic.

Koubkovo postavení v klub dokládá i fakt, že mu v Augsburgu nabídli možnost finálního rozloučení s fanoušky na jednom z domácích zápasů na startu nadcházející sezony. 

Zdroj: FC Augsburg